Sport téli olimpia 2018

Újabb sportban bizonyítana és inspirálna Swaney Elizabeth

Talán senkinek nem kell bemutatni a 2018-as téli olimpia „sztárját”, az amerikai-venezuelai-magyar Swaney Elizabeth-et. A 33 éves síakrobata akkor lett híres, amikor Phjongcshangban tök utolsó lett értékelhetetlen „teljesítményével”. Az egész internet rajta nevetett, de ő váltig állította, hogy hiába minden, ő bizony büszke arra, amit elért – annyit biztosan elért, hogy miatta változtatnak szabályt külföldön és itthon is, mert el szeretnék kerülni, hogy a hozzá hasonló sportemberek nevetség tárgyává tegyék az olimpiai eszmét.

Swaney most az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, hogy sportot vált, és megpróbálkozik a curlinggel: június első hétvégéjén egy curling-tornán vesz részt.

Elmondta, a jég mellett nőtt fel, megjárta az olimpiát, most vált. Úgy érzi, a curlingben megtalálta az igaz szenvedélyét, hazaérkezett.

Azért jöttem Magyarországra, hogy részt vegyek ezen a versenyen, nagyon izgulok, megtiszteltetés, hogy egy ilyen csodálatos csapat tagja lehetek és kihozhatom magamból a maximumot. (…) Akárcsak a síelésnél, a jövőben is azt szeretném, ha fejlődne a sportág, szeretném inspirálni az embereket, hogy elérhetik az álmaikat, függetlenül attól, hogy mik ezek az álmok.

– mondta a venezuelaiként még a szkeletonnal is próbálkozó Swaney. A műsorvezető természetesen rákérdezett az olimpiára, de a szkeletonos/síakrobata/curlinges sportoló ismét csak kijelentette, hogy imádta minden pillanatát.

Az olimpia csodálatos volt számomra, életem legjobb élménye volt, amikor a versenytársak odajöttek és támogattak minket. A közelemben mindenki támogatott. (…) Az emberek megismernek engem Magyarországon és az Egyesült Államokban is (…) a média mindig mutat ellentmondásos dolgokat, de az igazi szakemberei ennek a sportnak a sportolók, ők mindig támogattak engem és én változatlanul nagy izgalommal gondolok vissza az élményekre

– így Swaney.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik