Sport

Miközben áll a bál, Hosszú Katinka az USA-ban indult el idei első versenyén

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka csütörtökön jelentette be, hogy a Shane Tusuppal kötött házassága újra romokban, férfjével sem a magánéletben, sem az úszodában nem folytatják. Az amerikai edző-férj később egy Facebookon közölt levélben azzal vádolta meg feleségét, hogy azért alakult így a történet, mert Hosszú megcsalta őt edzőpartnerével, Dudás Dániellel. Jelenleg ennyit tudunk, illetve azóta elérhetetlen a magyar klasszis FB-oldala, amelyet minden bizonnyal Tusup kapcsolt le.

Kicsoda Dudás Dániel, akivel állítólag félrelépett Hosszú Katinka?
Bemutatjuk minden probléma forrását, a harmadik felet.

A drámát Hosszú az Egyesült Államokban, versenyzéssel kezeli. A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint az idei első úszása sikeresnek mondhat. Helyi idő szerint 8.30-kor a női 200 vegyessel kezdődött a dél-kaliforniai Irvine városában a 2018 Speedo Grand Challenge viadal, ahol az előfutamokból a magyar klasszis hatalmas fölénnyel, 2:11.91-es idővel, elsőként kvalifikálta magát – az ún. „meet record”-ot, azaz az eseményen valaha úszott legjobb időt is ő tartja, ugyanis 2010-ben már versenyzett ugyanitt, és akkor 2:11.12-vel győzött, ezt máris majdnem megúszta.

Hozzáteszik, hogy bár ez az idő jócskán elmarad a kazanyi világbajnokságon elért 2:06.12-es világrekordjától, illetve a tavalyi, budapesti győztes idejétől (2:07.00), de az európai ranglistán máris a negyedik idővel áll. Folytatás magyar idő szerint hajnali egykor, a döntőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik