Sport

„A kínos eset miatt Tusup távozhat Magyarországról”

Dr. Sós Csaba amondó, a Magyar Úszó Szövetség nem keres edzőt Katinkának, mert egy ilyen klasszisnak magának kell a partnert megtalálnia. A szövetségi kapitány mondott más érdekeset is.

Hosszú Katinka csütörtökön robbantotta a bombát, amikor bejelentette Shane Tusuppal kötött házassága újra romokban, nincs megoldás, és férjével edzőként sem folytatja. Az amerikai férj/edző eztán azzal vádolta meg feleségét, hogy minden azért alakult úgy, ahogy, mert megcsalta edzőpartnerével Dudás Dániellel, és még azzal is megleckéztette feleségét, hogy annak hivatalos közösségi oldalát is ellehetetlenítette, jelenleg láthatatlan.

Kicsoda Dudás Dániel, akivel állítólag félrelépett Hosszú Katinka?
Bemutatjuk minden probléma forrását, a harmadik felet.

Az SzPess arra volt kíváncsi, mit gondol minderről Dr. Sós Csaba. A szövetségi kapitány, óvatosan bánt a szavakkal, jelzőkkel, mint mindig, amikor Katinkáról és Shane-ről kérdezik, de azért tett egy-két olyan kijelentést, amely legalábbis elgondolkodtató.

Ilyeneket:

  • Attól a bajos lépéstől senkinek sem kell tartania, hogy most a Magyar Úszó Szövetség, vagy szövetségi kapitány segítő szándékkal Tusup-pótló megoldásokkal áll elő, mert egy olyan klasszisnak, amilyen Katinka, magának kell edzőt választania.
  • A számára kudarcot jelentő 2012-es olimpia után az őt cserbenhagyó Dave Salo helyett az edzőszakmában kezdőnek számító Shane Tusupra bízta a sorsát, ezért bombabiztos edzőválasztásról nem lehet beszélni.
  • Nem lát Katinka fejébe, de nem lepődne meg, ha a szokásostól eltérő módon választana versenyeket és versenyszámokat magának a jövőben, függetlenül attól, hogy ki és mikor lesz az új edzője.
  • Magyarországon, ahol a sportoló, a sportvezető és a szurkoló is az olimpiai győzelmek bűvöletében él, csak az a kijelentés lehet igazán megnyugtató mindenkinek, hogy Katinka számára továbbra is a 2020-as tokiói olimpia jelenti a nagy kihívást.
  • Nem áll szándékában túlságosan rózsás képet festeni, ezért azt a szakmai észrevételét sem titkolta, hogy év közben minden edzőváltás erős kockázati tényezőt jelent. A rizikófaktort csak felerősítheti az a tény, hogy a „mi Katinkánk” mögött több mint két évtizedes versenyzői korszak áll.
  • A házasság felbomlása nem csak a háromszoros olimpiai bajnoknő sportolói pályafutására lehet kihatással, hanem közös klubjuk működésére, valamint az Iron Aquatics márkanév alatt futó úszóprogramjukra is.
  • Tusupot, az úszóműhely motorját  a kínos eset várhatóan távozásra késztetheti Magyarországról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik