Sport

Kicsoda Dudás Dániel, akivel állítólag félrelépett Hosszú Katinka?

Shane Tusup azt állítja facebook oldalán, hogy azért szakított vele férjként és edzőként is Hosszú Katinka, mert

  • Katinka megcsalta őt edzőpartnerével, Dudás Dániellel,
  • félrevezette, manipulálta,
  • az olimpiai bajnoknő sose szerette igazán.

Ő egy szegény ártatlan ember, aki

  • vért, verejtéket és könnyeket hullajtott feleségéért,
  • az életét annak szentelte, hogy segítsen valóra váltani a gyerekkori álmát.

Mindenki azt hisz, gondol, hibáztat az üggyel kapcsolatban, amit, akit akar. Kérdés persze, igaz-e Shane állítása, illetve ki az a Dudás Dániel, aki minden bizonnyal csak egyik ok a sok közül, még inkább okozat, amiért Shane és Katinka kapcsolata zátonyra futott?

Ki az úszó, akivel állítólag félrelépett Hosszú Katinka?

Nos, a kaposvári úszó az első fecske. A riói olimpia után, 2016. szeptemberében megalakult Iron Aquatics első felnőtt versenyzőinek egyike, aki a háromszoros olimpiai bajnoknő edzőpartnereként kezdte.

Hosszú Katinka és Shane Tusup megint szembe úszik az árral
Az, hogy világbajnok úszónőnk és férj-edzője végképp önálló lábra áll, nem biztos, hogy mindenki örül majd.

Mindaddig az ismeretlenség homálya fedte, amíg Katinka 2017. januárjában egy közös képet közölt a hulla fáradt srácról, aki egy edzést követően mellette állt a medencében.

Az első edzésen kissé fáradtnak tűnt Dudás Forrás: facebook.com/hosszukatinka/

Ugyan az eredeti posztot már nem tudjuk megmutatni, mert Shane Tusup elérhetetlenné tette, Katinka szerint törölte több mint 500 ezres rajongói oldalát (ez nem igaz), de ettől még tény, a szélesebb közvélemény számára ekkor vált ismertté Dudás.

Dudás Dániel 24. életévét tapossa, így öt évvel fiatalabb Katinkánál és ami az eredményeit illeti, nyomába sem érhet a legjobb férfi úszóinknak. Egyelőre. 2013-ban, 19 évesen 1500-on nyerte Kaposvár első országos bajnoki címét a rövidpályás ob-n, amiért a város ki is tüntette.

Ekkor került be a válogatottba is, decemberben részt vehetett a dániai rövidpályás Európa-bajnokságon. Két számban is rajthoz állt, de különösebb eredményt nem ért el, ahogy a 2014-es rövidpályás világbajnokságon 1500 méteres gyorson sem.

2015-ben már inkább vegyesúszóként próbálkozott. 50 méteres medencében 200 vegyesen lett második az ob-n Cseh László mögött 2:01,95-tel.

Amikor még Shane Tusuppal és Katinkával elkezdték a közös munkát a kapos.hu oldalnak elárulta, nem csak egyszeri alkalomról szólt ez a hétfői edzés:

Nem csak egyszeri alkalomról van szó, lesz folytatása is a dolognak. Sokat szeretnék tanulni Katinkától, amire minden esélyem megvan, hiszen a világ egyik legsikeresebb úszójáról beszélünk.

Ez utóbbi állítás kétséget kizáróan így van. A 2017-es Eb-n azonban ez még csak a rajtszámok mennyiségében, de az eredményességben nem  öltött testet. Dudás 100 m gyorson (49,11), 200 m gyorson (1:46,38), 50 m mellen (28,52), 100 m mellen (1:01,03), 100 m pillangón (52,74), 100 m vegyesen (54,27), 200 m vegyesen (1:57,06) állt rajtkőre, de mindenhol kiesett.

Még 2 hét és itt a rövidpályás EB ! #tapertime #swimmer #swimmerlife #ironaquatics

Dudás Dániel (@xduda) által megosztott bejegyzés, Dec 1., 2017, időpont: 10:08 (PST időzóna szerint)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik