Sport

Ambros Martín három szóval búcsúzott el Győrtől

A spanyol edző hat év alatt a begyűjthető húsz trófeából tizenhatot nyert meg. Utódjának nehéz lesz megismételni, überelni szinte lehetetlen.

Gólkülönbséggel, és egyetlen találattal, – 292-291 – nyerte a Győri Audi-ETO KC a Ferencváros előtt a női kézilabda bajnokságot, miután a győriek az utolsó fordulóban 39-14-re verték a Békéscsabát, míg a Fradi csak 42-24-re a Vácot.

Míg a Ferencváros Népligeti bázisán elkeseredésükben zokogtak a lányok, addig Győrben először örömükben, aztán a kétezer főnyi közönséggel karöltve Görbiczék is elnyomtak egy-két könnycseppet bánatukban.

Ambros Martínnak, a 2012-ben Győrbe érkező spanyol edzőnek ez volt az utolsó fellépése a zöldek kispadján. Nyáron már a Rosztov-Dont irányítja.

Martín a Békéscsabai siker után miközben tanítványai ünnepeltek, csendesen álldogált. Minden bizonnyal a gondolataiba, emlékeibe mélyedt. Mindaddig, amíg a klub nemes gesztussal el nem búcsúztatta távozó játékosait – Anja Althaus, Mireya González –, segédedzőjét – Hlavaty Tamás –, és végezetül őt magát.

Martín három szóval búcsúzott Győrtől:

A sors úgy akarta, hogy ma együtt legyünk itt. A legjobb csapat fantasztikus munkát végzett itt a pályán. Köszönök mindent, és szeretnék elköszönni tőletek három varázslatos szóval: köszönöm, bocsánat, és szeretlek benneteket, szeretek mindenkit!

A közönség percekig Ambros Martín kiáltással és tapssal jutalmazta a vezetőedzőt aki tényleg a világ legjobb női kézilabdacsapatává építette a Győrt.

 

Martín hat év alatt a megnyerhető húsz trófeából tizenhatot nyert meg. Utódjának nehéz lesz megismételni, überelni szinte lehetetlen.

A magyar edző élete lehetőségét kapta a BL-győztesnél
Nyártól a kézilabda rajongók többségének is relatív ismeretlen edző váltja Ambros Martínt a háromszoros BL-győztes kispadján. Portré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik