Sport

Kiss Éva védése kísérti majd a visszavonuló 24 éves kézist

Andrea Covic rettentő fiatalon, mindössze 24 évesen felhagy a kézilabdázással. A horvát beálló nem tért ki az indokokra, de elmondása szerint már régóta elhatározta, hogy nyáron befejezi.

Minden kétséget kizáróan befejezem a pályafutásomat. Már fél évvel ezelőtt elhatároztam. Csak abban az esetben gondolkodtam volna el a folytatáson, ha a Vardar együtt marad. Több ajánlatot is kaptam, de nem volt köztük komoly, ezért a Győr elleni meccs volt számomra az utolsó. Örökre a szívembe zártam a csapatot, Szkopjét és Macedóniát, sok barátot ismertem meg az itt töltött három év alatt.

– mondta Covic a macedón Gol.mk oldalnak.

Karrierje során két klubban játszott csak, a horvát Podravkából 2015-ben igazolt a Vardar Szkopjéba. Annyit feltétlenül érdemes meglemlíteni Coivccsal kapcsolatban, hogy a férje, Dario Canadija jelenleg a szlovén Olimpija Ljubljana labdarúgócsapatában játszik. Mivel azonban a beálló nem ezzel indokolja döntését, nem biztos, hogy ez áll a háttérben.

Számunkra is ismerősen csenghet egyébként Covic neve: ő az a játékos, aki a Bajnokok Ligája fináléjának hosszabbításában egyenlíthetett volna a legutolsó pillanatban, csakhogy Kiss Éva elképesztő bravúrral védett.

A horvát kézist mindig kísérti majd a pillanat.

Ez a szezon sikerült a legjobban a Vardarnál, amikor pályára kerültem, mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani. Csak azt bánom, hogy nem ment be az utolsó lövésem a Győr ellen. Sajnálom a fanatikus macedón szurkolókat, akik nagyon szeretik ezt a játékot. De ilyen a sport, egyszer nyersz, máskor veszítesz.

A nyáron szétszéledő Vardarból a 39 éves orosz kapus, Inna Szuszlina és a 33 esztendős macedón balátlövő, Mirjeta Bajramoszka is visszavonul.

Fotó: zrkvardar.mk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik