Sport

Női vezetőedző lehet az NBA-ben

Becky Hammont is meginterjúvolja a Milwaukee Bucks kosárlabdacsapata a vezetőedzői posztra. A 41 éves korábbi kosaras jelenleg a San Antonio Spurs edzői stábját erősíti, ő az első nő, aki ilyen szerepkörben van az NBA-ben.

Pár hete egy egyetemi csapattal hozták hírbe, végül nem rá esett a választás. Most viszont Adrian Wojnarowski szállította a hírt, hogy Milwaukee-ban komolyan felmerült az ő kinevezése, márpedig a szakíró nem nagyon szokott mellényúlni az ilyen infókkal.

Hammon lesz így az első nő, akit meghallgatnak egy főedzői állás kapcsán az NBA-ben.

Az amerikai születésű, de orosz válogatott Becky Hammon 1999 és 2014 között játszott irányítóként, WNBA és orosz klubokban pattogtatott. 2008-ban olimpiai bronzérmes, rá egy évre Európa-bajnoki ezüstérmes volt Oroszországgal.

2014-ben vonult vissza, majd korábbi csapata, a San Antonio Stars visszavonultatta a mezét. 2013-ban volt egy súlyos sérülése, amikor sokat látogatta a Spurs központját, ekkor kérték fel többször is, hogy mondja el a véleményét. Ezt követően került be az egyik legjobb kosáredző, Gregg Popovich szakmai stábjába, amivel ő lett az első főállású női segédedző az NBA-ben. 2015-ben ő meccselt a nyári felkészülési tornán, a Summer League-ben és bajnoki címig vezette a San Antoniót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik