Sport

Csapat legyen a talpán, amelyik megállítja LeBron Jamest

Nehéz bármit is mondania Toronto-Cleveland mérkőzés után. Az NBA-rájátszás keleti főcsoportelődöntőjének első mérkőzésén egy kipihent Raptors fogadta az első kört épphogy túlélő Cavalierst, és LeBron James még csak nem is játszott jól. Ehhez képest a Cavs nyert, így elvette riválisa pályaelőnyét.

Pedig a kanadai együttes a harmadik negyedben már 14 ponttal is vezetett, azonban innen visszakapaszkodott a Cavaliers. 105-105 volt a rendes játékidő végén az állás, amikor a Torontónak összesen öt kísérlete volt a meccs megnyerésére, mindegyiket kihagyták. A túloldalon LeBron James dobhatott az utolsó pillanatban, de a labda a gyűrűről kipattant.

Jött a hosszabbítás, ebben már a Cavs volt jobb, 113-112-re nyertek. Ez volt az ötödik győzelmük a mostani rájátszásban (egy párharc megnyeréséhez négy győzelem szükséges), ezeken összesen 15 ponttal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Elképesztő.

James megtöltötte a statisztikai lapot, 26 pontja, 13 asszisztja, 11 lepattanója volt, azaz tripla-duplát csinált. Más kérdés, hogy önmagához képest nem ment most neki, csak 40 százalékkal tüzelt mezőnyből, a negyedik negyedben és a hosszabbításban pedig 15 rádobásából csak három volt pontos. Így is nyertek.

A címvédő Golden State Warriors már 2-0-ra vezet összesítésben a New Orleans Pelicans ellen, ezúttal 121-116-ra nyertek. Kevin Durant volt a mezőny legeredményesebb játékosa a maga 29 pontjával, ugyanakkor most mindenki arról beszél, hogy visszatért sérülése után Stephen Curry, aki csereként 27 percet játszott, ezalatt volt 28 pontja, hét lepattanója, két gólpassza és három labdaszerzése – hat eladott labda mellett. Nem nagyon érződött rajta a kihagyás.

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoportelődöntő

Kelet:
Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 112-113 – hosszabbítás után
A párharc állása: 1-0 a Cleveland javára.

Nyugat:
Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 121-116
A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.

Nyitókép: Vaughn Ridley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik