Sport

Shane Tusup újabb „pofont” kapott Hosszú Katinkától

Csütörtökön, nőnapon hirdetett ítéletet a Fővárosi bíróság abban az ügyben, amelyet az Iron Aquatics úszóklub korábbi edzője, Darren Ward indított egykori főnöke, Shane Tusup ellen.

A közel egyéves sztoriról anno elsőként beszámoló Bors szerint Tusup a tavaly áprilisi országos bajnokságon azt kiabálta munkavállalójának, “ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek”, a Blikk szerint azt, “Te barom”. Ezt nehezményezte az azonnal kilépő skót edző és emiatt indított pert is.

Nos, a blikk.hu pénteken újabb részleteket osztott meg a Shane Tusupot amúgy elmarasztaló, bár inkább csak megdorgáló tárgyalásról.

Miközben férje azzal védekezett, hogy Debrecenben félelmében cselekedett, Hosszú Katinka azt vallotta, a skót szakember egyáltalán nem közeledett dühösen, feldúltan a férje felé. Vagyis gyakorlatilag cáfolta Tusup vádjait

– írta a bulvárlap. A lap értelmezése szerint ez újabb „pofon” Shane számára Katinkától, holott annyi történt csupán, hogy háromszoros olimpiai bajnokunk nem hazudott férje kedvéért.

Az Iron Aquatics másik két úszója is tanúként szólalt meg a perben, az ő vallomásuk is egybevágott Katinkáéval. A szerb Lazar Zlatics és Dudás Dániel is elmondta, „90-100 ember hallotta az amerikai őrjöngését, még a versenyt is le kellett állítani, mert mindenki ledöbbent, lefagyott”.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős bírósági ítélete szerint Shane Tusup lekicsinylően ellökte vitapartnerét, amivel megsértette a becsülethez való jogát. Ezért a bíróság kötelezte Tusupot, hogy magánlevélben fejezze ki sajnálkozását.

Külön hangsúlyozták, hogy az „I will kill you” (megöllek) fenyegető mondatot nem lehetett bizonyítani, hogy elhangzott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik