Sport

Nincs pontos információ, mikor versenyez újra Hosszú Katinka

Március 9-11. között újabb rangos úszóversenyt rendeznek Franciaországban. A Golden Tour pénzdíjas sorozat második állomásának péntektől vasárnapig Sarcelles ad otthont.

Hosszú Katinka az utóbbi években március elején mát több versenyt is letudott, idén azonban még nem állt rajtkőre – Sarcellesbe sem utazik. A 24.hu miértre és mikorra vonatkozó kérdésére Kiss Kinga, az Iron Aquatics kommunikációs vezetője azt a választ adta, hogy háromszoros olimpiai bajnokunk versenynaptára egyelőre alakulóban van, ezért nincs határozott és pontos információ arról sem, hogy hol és mikor lesz az idei első versenye.

Pedig Franciaországban érdemes lesz jól úszni, dobogón végezni, hiszen az egyes versenyszámok győztesei 400 euróval (124 ezer forintot), a második helyezettek ennek a felével, míg az, aki a dobogó harmadik fokára áll, az 150 euróval (46 500 forint) lesz gazdagabb.

A háromfordulós Golden Tour sorozat összesített versenyének öt legjobb férfi és női úszója között további 30 ezer eurót (7000-3500-2000-1500-1000) osztanak szét a rendezők. Az első, nizzai verseny után és az április elején Marseille-ben megrendezésre záróforduló előtt a férfiaknál 19 ponttal Verrasztó Dávid áll az élen.

A vb-ezüstérmes vegyesúszó neve ezúttal is szerepel a sarcellesi rajtlistán, ahogy Biczó Bencéé is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik