Sport téli olimpia 2018

Egy percre volt az újabb csodától a német hokicsapat

Óriási csatában, de végül az orosz csapat nyerte meg a téli olimpia hokitornáját. A döntőben remekül helytállt a hihetetlen meneteléssel fináléba jutó német csapat, sőt egy percen múlt a végső siker.

Az első harmad utolsó másordpercében tudott vezetést szerezni a döntő nagy esélyese, az orosz olimpikonok csapata Vjacseszlav Vojnov góljával. A németek azonban vasárnap is elszántan küzdöttek, Felix Schutz pedig a második játékrészben egyenlíteni tudott. Az igazi dráma viszont csak a harmadik harmadban jött.

Nyikita Gusev nem egészen hét perccel a meccs vége előtt újra előnybe hozta az oroszokat, de Dominik Kahun tíz másodperc alatt egyenlített. Lendületben maradtak a németek és Jonas Müller révén a mérkőzés során először előnybe is kerültek.

Ezek után az oroszoknak kellett futniuk az eredmény után és Gusev úgy tudott 55 másodperccel a találkozó vége előtt egalizálni, hogy emberhátrányban volt a csapata.

Jöhetett a hirtelen halál, vagyis 15 percnyi játék négy-négy játékossal. Mindkét csapat óvatosan játszott, de így is volt nagy helyzet a kapuk előtt. Döntőnek Patrick Reimer kiállítása bizonyult, mert emberelőnyben a végig remekül játszó húszéves Kirill Kaprikov ütötte be az olimpiai aranyat érő gólt.

Az oroszok ezzel 26 év után lettek ismét olimpiai bajnokok, még ha ezúttal nem is az orosz zászló alatt versenyeztek. Érdekesség, hogy 1992-ben sem Oroszország, hanem Független Államok Közössége néven szerezték meg aranyérmet.

Végeredmény – jégkorong, döntő

Orosz csapat – Németország 4-3 (1-0, 0-1, 2-2, 1-0) – hosszabbítás után

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV/ AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik