Sport téli olimpia 2018

Újabb meglepetés: kiesett a világbajnok svéd hokicsapat

A szerdai játéknap a meglepetések fordulójának bizonyult a téli olimpia hokitornáján. A negyeddöntők során előbb Csehország ütötte ki a sokkal esélyesebbnek tartott amerikai csapatot délelőtt, majd délután jött az újabb váratlan eredmény: Németország bejutott a legjobb négy közé.

A németek villámrajtot vettek, az első harmadban kettővel is elhúztak. Előbb Christian Ehrhoff emberelőnyös bombája akadt be, majd Marcel Nöbels piszkálta be a korongot fél perccel később a svédek kapuja előtti kavarodás után.

Mivel a második harmadban nem született gól, a skandinávoknak az utolsó játékrészt kellett megnyomniuk. Anton Lander hat perc alatt szépített, ám erre két perc alatt válaszolt Dominik Kahun. Nem adták föl a svédek azonban, Patrik Hersley kisvártatva válaszolt és nyolc perccel a meccs vége előtt Mikael Wikstrand kiegyenlített.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol másfél perc alatt betuszkolt – szó szerint – egy gólt Patrick Reimer. Ezzel óriási meglepetésre a világbajnok svédeket kiejtette a jóval gyengébbnek ítélt német csapat.

A meccs után egyébként a svédek kapusa, Viktor Fasth majd felrobbant, a jégről lekorcsolyázva darabokra törte az ütőjét. Érdekesség, hogy a norvégok kapusa is ugyanígy reagált a németek elleni kiesésre, őt utólag megbüntették.

Németország 1976 után került ismét négy közé, akkor, Innsbruckban a bronzérmet szerezték meg. Az egyesített német együttes olimpián ráadásul eddig még sosem győzte le a svédeket.

A másik délutáni meccs is szoros volt, egyetlen gól döntött, amit a kanadai Maxim Noreau szerzett Finnország ellen. Az elődöntőben Oroszország Csehországgal mérkőzik meg, míg a németekre Kanada vár.

Végeredmény – Jégkorong, negyeddöntő

Svédország – Németország 3-4 (0-2, 0-0, 3-1) – hosszabbítás után
Kanada – Finnország 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik