Sport téli olimpia 2018

Gólesőt hozott a hokitorna bronzmeccse

Változatos mérkőzésen, Kanada nyerte a hokitorna bronzmérkőzését a téli olimpia szombati játéknapján. A tengerentúliak 6-4-re győztél le Csehországot.

Az első harmad derekán szinte “eltűntek a kapusok”, fél perc alatt három gól is született, ebből kettőt ütöttek a kandaiak. Derek Roy találatával pedig 3-1-re nyerték az első játékrészt. A második harmadban nem változott az állás, így félő volt, hogy a záró harmad már nem sok izgalmat hozhat, ám szerencsére a java még hátra volt.

Kanada ütött egy negyedik gólt, ám erre 46 másodperc alatt válaszolt Jan Kovár. Még mindig nem telt el kilenc perc a harmadból, amikor Chris Kelly 5-2-re módosította az állást, erre Roman Cervenka válaszolt ugyan, ám videózás után nem adták meg a gólt.

Hasonló volt a meccs végén is a forgatókönyv, Wojtek Wolski növelte az előnyt, majd Cervenka szépített – ezúttal azonban a videózás után nem vették el a gólját. A csehek az utolsó két percre a kapust is lehozták, Cervenka pedig hamar be is talált, de többre már nem futott az európaiak erejéből, így végül 6-4-re az olimpiai címvédő nyert.

A döntőt – az Orosz csapat és Németország között – magyar idő szerint vasárnap reggel 5.10-től rendezik meg.

Végeredmény – Jégkorong, bronzmeccs

Csehország–Kanada 4–6 (1–3, 0–0, 3–3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik