Sport téli olimpia 2018

Olimpia: a magyar rockerlány újra a jégre lépett

A műkorcsolyázó nők szerdai rövidprogramja után azt írtuk, Tóth Ivett bátor akart lenni az olimpián, sikerült neki. Az UTE versenyzője, edzője, a belga Linda van Troyen, illetve koreográfusa, a francia Benoît Richaud azzal lepte meg a publikumot, de leginkább a pontozóbírákat, hogy amikor jégre lépett, a sportágban szokatlan módon az AC/DC zenekar Back in black számára kezdett el korcsolyázni.

Műkorcsolyában a rockzene-bőrszerkó kombó maximum a verseny végi gála programok előadásaira jellemző, ahol a versenyzők kibújhatnak a sportág diktálta feszesebb művészi vonal alól. Ehhez képest jött Ivett ezzel:

A közönségnek nagyon bejött a produkció, az egész világ róla beszélt, azóta is oda vannak érte, és mivel technikai kivitelben is rendben volt, Tóth Ivettet a 23. helyen juttatták kűrhöz a pontozók.

A pénteki versenynapon így a magyar lány újra jégre lépett, hatodikként mutathatta be kűrjét, amire 97.21 pontot kapott. Ezúttal pirosban adta elő produkcióját, a Carmen szólt alatta, a közönség tapssal fogadta. Megugrotta a tripla Lutz, dupla toeloop kombinációt, majd külön a tripla flipet is. Ezt követően viszont elbizonytalanodott, elesett a tripla Rittbergerben, majd a háromfordulatos Lutzban is.

Ivett pirosban is jól mutatott MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Műkorcsolyázónk úgy nyilatkozott teljesítménye után, hogy rövidprogramjának sikere még magabiztosabbá tette, jó érzés volt, hogy amikor becsúszott a kűrre, már felfigyeltek rá. Igyekezett nyugodt maradni. Minden ugrást bevállalt, nem volt szimpla ugrása, ellenben ezúttal forgásaiba és a lépéssoraiba becsúszott hiba, amin dolgoznia kell a jövőben.

Téli olimpia 2018, műkorcsolya, nők, végeredményprogram:

1. Alina Zagitova (Orosz csapat) 239.57 pont
2. Jevgenyija Medvegyeva (Orosz csapat) 238.26
3. Kaetlyn Osmond (Kanada) 231.02
4. Mijahara Szatoko (Japán) 222.38
5. Carolina Kostner (Olaszország) 212.44
6. Szakamoto Kaori (Japán) 209.71
…23. Tóth Ivett (Magyarország) 150.43

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik