Sport téli olimpia 2018

Az AC/DC-re korizó magyar lány belopta magát a nézők szívébe

Ahogyan arról írtunk, Tóth Ivett zeneválasztásával és rövidprogramjával is lenyűgözte a nézőket a phjongcshangi téli olimpia női műkoriversenyében szerdán. A 19 éves lány az AC/DC Back in black és a Thunderstruck c. számaira mutatta be gyakorlatát, amit a közönség vastapssal díjazott. A bírák pedig 53,22 ponttal, ami a szezonban a legjobb Tóth Ivettől, pénteken pedig a kűrjét is bemutathatja.

 Bátor szerettem volna lenni, ez sikerült. A kűr örömjáték lesz

– mondta az MTI-nek a szerdai versenynap után és azt is elárulta, ő választott az AC/DC-t, a koreográfusának pedig tetszett az ötlet.

Az Indexnek arról beszélt, hogy bár izgult a rövidprogramja előtt, próbálta magát szuggerálni, de nem emlékszik túl sok mindenre, mert hipnózisban volt, annyira koncentrált. Aztán a közönség szeretete kellő erőt adott neki.

https://www.facebook.com/EurosportHU/videos/1191682844299320/

Az újpesti sportoló, aki 2004, azaz hatéves kora óta műkorcsolyázik. 2016-ban a junior világbajnokságon lett nyolcadik, majd tavaly a felnőtt Európa-bajnokságon is. Kvótát a 2017-es világbajnokságon szerzett a 20. helyével.

Három évig a 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén Júlia volt az edzője, tavaly májusban azonban szétváltak útjaik, nem részletezték, miért. A belga Linda van Troyennel készül azóta. 

Olimpiai szereplése veszélybe került, mert augusztusban megsérült: svájci otthonában, a lépcsőn lefelé menet egy rossz lépésnél a lábfeje maga alá fordult és eltört az ötödik lábközépcsontja. Ezután hetekig gipszben volt, így kicsit kitolódott a szezonkezdet számára, de mint láthatjuk, már túl van rajta. Svájcban készül egyébként már egy ideje.

Tóth Ivett tehát készülhet a pénteki kűrre, ahol Carmenre fog majd korcsolyázni. De addig, ahogy az Indexnek elmondta, alszik egy nagyot.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik