Sport téli olimpia 2018

Keszler Andrea továbbjutott, Liu Shaolin párja az olimpia legpechesebb sportolója

Az 1500 méteren hatodik és ezzel pontszerző Jászapáti Petraával kezdődött a rövidpályás gyorskorcsolyázók magyar érdekeltségű programja az 1000 méter selejtezőjében a téli olimpián.

Jászapáti a harmadik futamban kapott helyet, és sokáig azt a taktikát választotta, mint 1500 méteren, maradt hátul, ezúttal viszont nem tudott előzni, és ezáltal bekerülni a továbbjutást jelentő első két helyre. A futamot a holland Suzanne Schulting nyerte, akitől Jászapáti három tizeddel maradt el.

Keszler Andrea az ötödik futamba kapott besorolást, ahol Liu Shaolin Sándor párja, Elise Christie is elindult, pedig a hétvégi bukása után ez sokáig kérdéses volt.

Az eddig az olimpián nagyon balszerencsés, minden korábbi számában kizárt brit egyből a rajt után beleakadt Keszler korcsolyájába, és emiatt vissza is fújták a rajtot.

A második indulásnál Keszler jól kapta el a rajtot, sokáig a második helyen állt, de aztán a hősiesen harcoló Christie feltámadása után visszaesett, és végül utolsó lett. Christie-t ölben kellett levinni, de ennél is jobban fájhatott neki, hogy a videózás után kizárták, így Keszler végül továbbjutott.

Christie-nek ez volt a harmadik olimpiája, és ahogy négy éve Szocsiban, úgy idén is érem nélkül zárt, ami hatalmas csalódás a briteknek és neki is.

1000 méteren korábban világbajnoki címet szerzett, és ezt is tartotta a legerősebb számának, de a nagy helyezkedésben meglökte az ellenfelét, ez pedig kizárást vont maga után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik