Sport

Kereshetnek új edzőt a BL-győztes győriek, vagy mégsem

Két napja látott napvilágot, hogy a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapatának vezetése még nem tudott megegyezni a spanyol edző, Ambros Martín szerződéshosszabbításáról. A hatodik éve a klub alkalmazásában álló szakember szerződése nyáron jár le, így januártól szabadon tárgyalhat bárkivel.

A klub részéről meg van a szándék a további közös munkára, ezt maga Bartha Csaba elnök erősítette egy korábbi nyilatkozatában.

Kézilabda: bizonytalan Ambros Martín sorsa Győrben
A BL-győztes klub vezetése egyelőre nem hosszabbította meg spanyol vezetőedző szerződését. Megy a találgatás.

A Bors azt sejteti, hogy maga a BL-győztes edző – aki egyben a román válogatott szövetségi kapitánya is – a kerékkötő, mert komolya ajánlata van máshonnan. Martínt ugyanis a tavalyi EHF-kupagyőztes, jelenleg szintén BL-szereplő Rosztov-Don csábítja mesés fizetéssel.

A lap úgy értesült, a spanyol edző Győrben havi 8-10 ezer euró (2,5-3 millió Ft) keres, erre ígértek rá az oroszok, akik a nyáron búcsúzó francia edzőjük, Frédéric Bougeant helyére szemelték ki.

A 24.hu ellenben úgy értesült, hogy Martín marad Győrben. Pillanatnyilag nem tesz mást, mint amit bármely más, a piacon eléggé magasan beárazott edző is megtenne: kivár és ügyesen tárgyal, hogy a lehető legjobb ajánlatot csikarja ki eddigi munkáltatójától.

Ha nem így lenne, miért erősítette volna meg kérésére a klubvezetés a keretet a norvég világ- és Európa-bajnok átlövővel Veronica Kristiansennel, honfitársával, a beálló Kari Brattsettel, valamint a vb-győztes francia kapussal Amandine Leynauddal a klubvezetés?

Ráadásul Rosztov sokkal, de sokkal messzebb van szülővárosától, a Kanári-szigeteki Arrecifétől, mint Győr.

Persze van az a pénz, amiből sokkal több repülőjegyet lehet venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik