Sport

Világbajnok kéziseket igazol a Győr

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub hétfőn bejelentette a norvég világ- és Európa-bajnok átlövő Veronica Kristiansen, honfitársa, a beálló Kari Brattset, valamint a vb-győztes francia kapus Amandine Leynaud szerződtetését. A klub közleménye szerint mindhárom játékos nyáron csatlakozik a magyar bajnokságban is címvédő csapathoz.

Célunk továbbra is az, hogy megőrizzük vezető szerepünket a hazai és nemzetközi klubkézilabdázás élvonalában, és a lehető legjobb eredményt elérése az új évadban is

– nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

„Ez a klub nagyon sokat jelent számomra, hiszen a kézilabdázás történelmének legjobb klubjáról van szó. Minden játékos szeretne itt, ilyen csapattársakkal játszani. Remek lehetőség előtt állok és nagyon boldog vagyok, hogy végre Győrben szerepelhetek” – mondta Leynaud a győriek közleménye szerint.

Tomori Zsuzsanna és Puhalák Szidónia egy plusz egy évvel, Kiss Éva pedig egy évvel meghosszabbította szerződését. A jelenlegi keret tagjai közül a német beálló Anja Althaus az idény végén távozik a győriektől, mert visszavonul.

Nyitókép: Europress/DPPI/Laurent Lairys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik