Sport

Kézilabda: bizonytalan Ambros Martín sorsa Győrben

A BL-győztes klub vezetése egyelőre nem hosszabbította meg spanyol vezetőedző szerződését. Megy a találgatás.

A Győri Audi ETO három igazi sztárjátékos – a norvég világ- és Európa-bajnok átlövő Veronica Kristiansen, honfitársa, a beálló Kari Brattset, valamint a vb-győztes francia kapus Amandine Leynaud – érkezését jelentette be kedden, azt még nem tudni, ki lesz nyártól a csapat edzője. Ambros Martínnak szerződését ugyanis egyelőre nem hosszabbították meg a BL-címvédőnél.

A spanyol szakembert 2012 nyarán, Karl Erik Böhn halála után nevezte ki a Győri Audi KC. Azt, hogy még február közepén sem hosszabbították meg a nyáron lejáró szerződését, több helyen úgy értelmezték, hogy a vezetőedző személyét illetően váltást tervez a klubvezetés.

A bizonytalanság oka lehet az is, hogy sokakban nemtetszést váltott ki, amikor Martín 2016-ban pár mérkőzés erejéig Elek Gáborral még a magyar női kézilabda-válogatottat (is) irányította szövetségi kapitányként, majd 2016. október 4-én – a győri munkavállalása mellett – már a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki.

A DIGI Sport híradója is arról érdeklődött Bartha Csaba elnöknél, vajon mi lesz Ambros Martín további sorsa Győrben?

Régóta folyamatban vannak a tárgyalások, gyakorlatilag az egész szezonban egyeztetek Ambrossal, nyilván a teljes keretet is vele alakítottuk ki, úgyhogy hamarosan fogunk erről is nyilatkozni

– zárta rövidre a találgatásokat a klub elnöke, Bartha Csaba.

Új igazolások, régi edző?

Sztárigazolások a Győri Audi ETO-nál! Három új játékos is érkezik a Rába-partiakhoz: nyártól a csapatot erősíti a világbajnok francia kapus Amandine Leynaud, a norvég beálló, Kari Brattset, valamint honfitársa, a világ- és kétszeres Európa-bajnok átlövő, Veronica Kristiansen. Grimsbö és Amorim marad, miként Tomori Zsuzsanna és Kiss Éva is. A Sport24 stábja Bartha Csabával beszélgetett.

Közzétette: DIGI Sport 24 – 2018. február 13.


Ön szerint megfelelő munkavállalói magatartás, ha a BL-győztes edzője párhuzamosan elvállalja a román válogatott szövetségi kapitányi posztját is?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik