Sport téli olimpia 2018

Nehéz helyzetbe került Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor a sors, még inkább a sorsolás szeszélye folytán piszok nehéz helyzetbe került a szombati, 1000 méteres rövidpályás-gyorskorcsolya negyeddöntők előtt.

A futamokból csak az első kettő jut tovább az elődöntőkbe, ami nem tűnik egyszerűnek úgy, ha az egyikben ott van a világ legjobbjai közül mindjárt három is. Sándor az egyik.

Liu Shaolin Sándor combja kenterbe veri Roberto Carlosét
A brazil válogatott hátvéd világhírűvé vált a lábairól - no meg sistergős bombáiról - de a magyar gyorskorcsolyázóhoz képest bakfitty.

A magyar versenyzőt a két-két négyes és két ötös futam közül az egyik ötösbe sorolták be – ez mindjárt egy nehezítés -, nem beszélve arról, hogy futamában a két litván – Roberts Zvejnieks és Roberto Pukitis – mellett ott van a sportág két klasszisa, a négyszeres világbajnok kínai Vu Ta-csin és a háromszoros olimpiai bajnok, tízszeres vb-érmes kanadai Charles Hamelin.

A továbbjutást tovább nehezíti, hogy a két litván bár nem lehet ellenfél, de elméletileg összedolgozhat, ráadásul a magyar versenyző a négyes pozícióból startol, ami nem a legszerencsésebb.

Innen szép nyerni, szokták mondani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik