Sport téli olimpia 2018

Halálos fenyegetést kapott a kanadai gyorskorcsolyázó a dühös koreaiaktól

Az elmúlt napokban mi is ízelítőt kaphattunk belőle, hogy kevés izgalmasabb sportág van a téli olimpián, mint a rövidpályás gyorskorcsolya, ahol a folyamatos helyezkedés és előzések miatt gyakoriak az esések, és a futamok után rendre a felvételeket visszanézve kell igazságot tenniük a bíróknak.

A nők 500 méteres versenyében Liu Shaolin Sándor barátnője, a brit Elise Christie volt az egyik vesztes, akit holland ellenfele lökött ki,

és a dél-koreai szurkolók kedvence, Csoj Min Dzsong a másik, aki eredetileg a második helyen végzett, de a futam után kizárták.

Az aranyérmes olasz Arianna Fontana mögött így a holland Yara van Kerkhof és a kanadai Kim Boutin végzett a dobogós helyeken. A dél-koreaiak egy része annyira dühös volt Csoj Min Dzsong kizárása miatt, hogy Boutint tették meg bűnbaknak, akit aztán a közösségi médiában szidtak, és halálos fenyegetéseket is kapott, így végül kénytelen volt blokkolni a közösségi oldalait.

Nem ez az első olyan eset, hogy a vérmes dél-koreaiak rászállnak valakire, négy évvel ezelőtt a szocsi olimpián éppen a most kilökött Christie-t találták meg, őt hibáztatták ugyanis Park Szung Hi kiesése miatt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője, Mark Adams azt mondta az ügyről, hogy a közösségi médiát nem lehet kontrollálni, mindenkinek joga van véleményt alkotni, de azt kérte, tiszteljék a sportolókat. A rövidpályás gyorskorcsolya gyakorlatilag nemzeti sportnak számít Dél-Koreában, a téli olimpiákon ebben a versenyszámban szerezték az ázsiai ország sportolói a legtöbb érmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik