Sport téli olimpia 2018

Dráma és kizárás a női gyorskorisok döntőjében

A britek Elise Christie aranyérmében bíztak a phjongcshangi téli olimpián, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres döntőjét világcsúcstartóként várhatta. A rajtot viszont elrontotta a fináléban a 27 éves sportoló, majd elesett és kicsúszott, így végül a negyedik helyen végzett.

Kiütöttek, nem magamtól estem el. Nagyon készültem az 500-as döntőre, de elvették tőlem. Tudom, hogy ilyen a rövidpályás gyorskorcsolya, de ez akkor is nagyon kemény

– mondta a BBC-nek a könnyeivel küzdve Christie.

Elise Christie a magyar válogatott Liu Shaolin Sándor párja.

Az olasz Arianna Fontana élt a kínálkozó lehetőséggel és megnyerte a futamot. Neki ez volt a hatodik olimpia érme (már a 2006-os torinói játékokon is dobogós volt), de az első aranya. Egy ezüstje és négy bronza van még.

Fonatana a dél-koreai Csoj Min Dzsonggal csatázott nagyot, centiméterekkel előzte meg a hazai versenyzőt, akit aztán utólag kizártak. Így először történt meg, hogy ebben a számban nem állt olimpiai dobogóra ázsiai versenyző.

A holland Yara van Kerkhof lett a második, a kanadai Kim Boutin pedig a harmadik. Keszler Andrea a 10., Jászapáti Petra a 13. lett.

A magyar férfi váltó bejutott a döntőbe.

Eredmény – rövidpályás gyorskorcsolya, női 500 m, döntő

1. Arianna Fontana (Olaszország) 42.569 másodperc
2. Yara van Kerkhof (Hollandia) 43.256
3. Kim Boutin (Kanada) 43.881
…10. Keszler Andrea
…13. Jászapáti Petra

Nyitókép: Europress/AFP/Robert Schmidt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik