Élő Sport

Óriási csatában vesztették el a vegyes páros döntőt Babosék

Babos Tímea számára már biztosan emlékezetes marad az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open, hiszen életében először vihet haza trófeát a négy nagy verseny valamelyikéről, miután női párosban a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán győzni tudott a fináléban.

De ezzel még nem ért véget Babos számára a torna, mivel vegyes párosban is eljutott a döntőig az indiai Rohan Bopannával, kettőjüket az ötödik helyen emelték ki a verseny előtt.

Az újabb győzelemhez a kanadai Gabriela Dabrowski és a horvát Mate Pavic alkotta duót kellett lenyomni, a torna 8. kiemeltjét.

A meccsre behúzták a centerpálya, a Rod Laver Arena tetejét, mivel 38 fok volt Melbourne-ben.

Az első játszmában Dabrowski volt az ellenfél gyenge pontja, aki kétszer is elvesztette az adogatását, így Babosék 6:4-re nyerték a szettet.

A másodikban 3:3-ig mindenki hozta az adogatását, majd Babost brékelte az ellenfél, és ezt az előnyt meglovagolva egyenlített is.

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Jöhetett a tíz pontig tartó döntő rövidítés, amely nem indult jól a magyar, indiai duó számára, Pavicék 5-2-re és 6-3-ra is vezettek,

de 6-6-nál sikerült utolérni őket, 9-8-nál pedig már Baboséknak volt meccslabdájuk.

A Melbourne-ben korábban férfi párosban győztes Pavic ezt egy ásszal hárította, majd egy újabb fogadhatatlan adogatással már az ellenfélnek volt labdája a győzelemhez, és Babos adogatásánál Dabrowski egy nyerő ütéssel le is zárta a meccset.

 A 2015-ös wimbledoni verseny után második vegyes páros GS-döntőjét elvesztő Babos Melbourne-ben összesen 530 ezer ausztrál dollárt keresett, ami 106,5 millió forintnak felel meg. Hogy mennyit kerestek a magyarok a tornán? Innen megtudhatja!

“Sajnálom, végülis meccslabdáról buktuk el a döntőt! De így is hihetetlen Australian Openem volt. Nagyon boldog vagyok, ma is jól játszottam. Sajnálom, hogy így alakult a vége. De nem szabad elfelejteni az elmúlt két hetet. Sok időm nincsen, hiszen a doppingvizsgálat után azonnal indulunk a repülőtérre. A jövő héten már Tajvanon lesz versenyem. Nincs és a pénteki páros után sem volt sok idő az ünneplésre. Ilyen az élet, menni kell tovább” – nyilatkozta Babos a honlapján.

vegyes páros, döntő:

Dabrowski, Pavic (kanadai, horvát, 8.) – Babos, Bopanna (magyar, indiai, 5.) 2:6, 6:4, 11-9

Hungarian Challenger és Hungarian Ladies Open

Nem árt tudni, hogy Fucsovics Márton és Babos Tímea egyaránt hazai közönség előtt lép pályára februárban. Előbbi február 3-tól a 20 millió forint összdíjazású a Hungarian Challenger Openen, míg utóbbi február 18-25. között megrendezésre kerülő 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-versenyen. Jegyek itt és itt vásárolhatóak a két eseményre.

Meccslabdáról vesztették el a meccset Babosék

Babos adogatásánál Dabrowski ütött egy nyerőt, így 11-9-re az ellenfélé lett a döntő rövidítés, és ezzel együtt a meccs is 4:6, 6:2, 11-9 arányban. Nagyon szoros meccs volt, kár volt a rövidítésben elengedni az elején az ellenfelet. Babos Tímea most még szomorú, de így is emlékezetes marad neki az Australian Open, hiszen két döntőt játszhatott, és ezek közül a női párosokét meg is nyerte.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2, 4:6, 7-7

6-6-nál sikerült utolérni Pavicékat, majd Bopanna a hálónál csinált egy pontot, így már Babosék vezettek, de egy egy milliméterekkel kicsúszó labda után 7-7-re alakult az állás.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2, 4:6

Három szettlabdájuk volt Pavicéknak, egyet ugyan hárított Babos, de a másodiknál Bopanna ritörnje hosszú lett, így 6:4-re az ellenfél nyerte a játszmát, döntő rövidítésben dől el, ki lesz a bajnok.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2, 4:5

40:40-nél szettlabdához jutott a kanadai, horvát duó, de Bopanna most jól hálózott, úgyhogy maradt még remény Babosék számára, hogy ne döntő rövidítésben érjen véget a meccs.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2, 3:5

Dabrowski ezúttal nem remegett meg, ehhez az is kellett, hogy Bopanna több könnyűnek tűnő labdát is elrontott. Az indiai a szettben maradásért adogat.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2, 3:3

Pavic adogatott, ez pedig általában ugyanolyan sima gém szokott lenni, mint Bopannáé. Most is így volt, és úgy tűnt, az első játszmában elég idegesnek tűnő Dabrowski is megnyugodott mostanra.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2, 2:1

Három bréklabdája volt Babos adogatásánál Pavicéknak, az elsőt egy nyerővel, a másodikat egy kiváló szervával hárította Babos, majd Dabrowski rontott. 40:40-nél pedig bevágott egy ászt Timi, úgyhogy ezt a gémet ő nyerte meg!

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 6:2

Dabrowski a szettben maradásért adogatott, de három bréklabdájuk is volt Baboséknak, akik végül a negyediket csinálták meg egy csodás Babos-fonákkal. Az első szett tehát zsebben!

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 5:2

Babos egy gyönyörű fonákkal csinált pontot, az ellenfél kikérte ugyan a challenge-et, de hiába, csípte a labda a vonalat. Aztán Bopanna háromszor is jó megoldást választott a hálónál, úgyhogy 15-re sikerült hozni a játékot.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 4:1

40:30-nál érdekes jelenet játszódott le, Babos azt mondta, hogy oh yes, pedig még nem volt vége a labdamenetnek, mire a bíró odaadta a pontot Pavicéknak. Szerencsére ez sem zavarta meg a magyar, indiai kettőst, amely besöpörte végül a játékot.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 3:1

Babos kétszer is úgy csinált pontot, hogy Pavic testére ütötte a labdát, természetesen mindkétszer elnézést is kért az ellenféltől. Két bréklabdát ugyan hárítottak Pavicék, de Baboséké lett a gém, itt az első brék!

Olvasói sztorik