Élő Sport

Óriási csatában vesztették el a vegyes páros döntőt Babosék

Babos Tímea számára már biztosan emlékezetes marad az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open, hiszen életében először vihet haza trófeát a négy nagy verseny valamelyikéről, miután női párosban a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán győzni tudott a fináléban.

De ezzel még nem ért véget Babos számára a torna, mivel vegyes párosban is eljutott a döntőig az indiai Rohan Bopannával, kettőjüket az ötödik helyen emelték ki a verseny előtt.

Az újabb győzelemhez a kanadai Gabriela Dabrowski és a horvát Mate Pavic alkotta duót kellett lenyomni, a torna 8. kiemeltjét.

A meccsre behúzták a centerpálya, a Rod Laver Arena tetejét, mivel 38 fok volt Melbourne-ben.

Az első játszmában Dabrowski volt az ellenfél gyenge pontja, aki kétszer is elvesztette az adogatását, így Babosék 6:4-re nyerték a szettet.

A másodikban 3:3-ig mindenki hozta az adogatását, majd Babost brékelte az ellenfél, és ezt az előnyt meglovagolva egyenlített is.

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Jöhetett a tíz pontig tartó döntő rövidítés, amely nem indult jól a magyar, indiai duó számára, Pavicék 5-2-re és 6-3-ra is vezettek,

de 6-6-nál sikerült utolérni őket, 9-8-nál pedig már Baboséknak volt meccslabdájuk.

A Melbourne-ben korábban férfi párosban győztes Pavic ezt egy ásszal hárította, majd egy újabb fogadhatatlan adogatással már az ellenfélnek volt labdája a győzelemhez, és Babos adogatásánál Dabrowski egy nyerő ütéssel le is zárta a meccset.

 A 2015-ös wimbledoni verseny után második vegyes páros GS-döntőjét elvesztő Babos Melbourne-ben összesen 530 ezer ausztrál dollárt keresett, ami 106,5 millió forintnak felel meg. Hogy mennyit kerestek a magyarok a tornán? Innen megtudhatja!

“Sajnálom, végülis meccslabdáról buktuk el a döntőt! De így is hihetetlen Australian Openem volt. Nagyon boldog vagyok, ma is jól játszottam. Sajnálom, hogy így alakult a vége. De nem szabad elfelejteni az elmúlt két hetet. Sok időm nincsen, hiszen a doppingvizsgálat után azonnal indulunk a repülőtérre. A jövő héten már Tajvanon lesz versenyem. Nincs és a pénteki páros után sem volt sok idő az ünneplésre. Ilyen az élet, menni kell tovább” – nyilatkozta Babos a honlapján.

vegyes páros, döntő:

Dabrowski, Pavic (kanadai, horvát, 8.) – Babos, Bopanna (magyar, indiai, 5.) 2:6, 6:4, 11-9

Hungarian Challenger és Hungarian Ladies Open

Nem árt tudni, hogy Fucsovics Márton és Babos Tímea egyaránt hazai közönség előtt lép pályára februárban. Előbbi február 3-tól a 20 millió forint összdíjazású a Hungarian Challenger Openen, míg utóbbi február 18-25. között megrendezésre kerülő 250 ezer dollár összdíjazású Hungarian Ladies Open WTA-versenyen. Jegyek itt és itt vásárolhatóak a két eseményre.

Fedett pályán játsszák a döntőt

38 fok van Melbourne-ben, így behúzták a Rod Laver Arena tetejét. A nézőtér alapján a közönséget nem nagyon hozta lázba ez a finálé.

Babos, Bopanna - Dabrowski, Pavic 1:0

Simán hozták Babosék a meccs első játékát, Bopanna remekül szervált, a magyar játékos pedig egy kíméletlen lecsapással csinált pontot.

Pavic is a duplázásra hajt

A horvát játékos az osztrák Oliver Marachhal megnyerte a férfi párost. A döntő mezőnyéből Babos az egyetlen, aki nem nyert GS-tornát vegyes párosban.

Ez az utolsó előtti döntő

Babosék meccse után már csak a férfiak fináléja van hátra, amelyet Roger Federer vív Marin Ciliccsel.

Két nyert szettre megy

És ha döntő játszmára kerül sor, akkor rövidítés következik, amely tíz pontig tart.

Lesz-e duplázás?

Remekül kezdte a 2018-as évet Babos Tímea, aki az Australian Openen megnyerte a női párost, vegyes párosban pedig döntőbe jutott az indiai Rohan Bopannával. A fináléban a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát duó vár Babosékra.

Olvasói sztorik