Sport

Folytatódik a dél-koreai csoda az Australian Openen

Szerda hajnalban lejátszották az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfiversenyének harmadik negyeddöntőjét, ahol két meglepetésember, a dél-koreai Csung Hje On és az amerikai Tennys Sandgren csapott össze egymással. Papírforma alapján az ázsiai játékos számított a találkozó esélyesének, de ha van torna, ahol a papírformát ki lehet dobni a kukába, az pont az idei Australian Open.

A teher végül nem nyomta agyon Csungot, aki szórakoztató, háromszettes mérkőzésen győzte le az amerikait. Ezzel Marat Safin 2004-es döntős szereplése óta ő a legalacsonyabban rangsorolt teniszező, aki Ausztráliában eljutott a legjobb négyig.

Egyszersmind az első dél-koreai játékos, aki elődöntőbe jutott egy majortornán.

Ellenfele a svájci Roger Federer és a cseh Tomás Berdych meccsének győztese lesz majd.

Új tenisznemzetet építene a Djokovic-klón
Csung Hje On nemcsak a családi háttere miatt, hanem orvosi tanácsra is kezdett el teniszezni. 21 évesen már ott van a legjobbak között.

A hölgyeknél idő közben kialakult az elődöntő mezőnye, ráadásul két elég sima meccsen. Az, hogy az első helyen kiemelt Simona Halep 6-3, 6-2-vel elintézte Karolína Pliskovát, még nem akkora meglepetés, viszont Angelique Kerber kis túlzással feltörölte a padlót Madison Keysszel, 6-1, 6-2-re nyert a német.

A női párosoknál Babos Tímeáék bejutottak a döntőbe.

Eredmények – Australian Open, negyeddöntők

férfiak:

Csung Hje On (dél-koreai) – Tennys Sandgren (amerikai) 6-4, 7-6 (7-5), 6-3

nők:

Simona Halep (román, 1.) – Karolína Pliskova (cseh, 6.) 6-3, 6-2

Angelique Kerber (német, 21.) – Madison Keys (amerikai, 17.) 6-1, 6-2

Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Ajánlott videó

Olvasói sztorik