Sport

Babosék bejutottak az Australian Open döntőjébe

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó szerdán két szettben, 1 óra 20 perc alatt legyőzte a nyolcadikként rangsorolt Hszieh Szu-vej, Peng Suaj tajvani-kínai kettőst.

A mai meccsen rendkívül jól játszottunk, és bár az eredmény simának tűnik, egyáltalán nem volt egyszerű. Az első és a második szettben is vezettünk 5:1-re, de mindkétszer nehéz gémekkel jutottunk el odáig. Folyamatosan javulunk meccsről meccsre, nevetve mondtuk, hogy az első körös önmagunkat most 6-1, 6-1-re győznénk le. Jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást, már korábban is lehetett látni, hogy vele tudok a legjobban játszani és összedolgozni

nyilatkozta honlapján Babos.

 Hungarian Ladies Open
Nem árt tudni,. hogy miközben Babos Tímea párosban és vegyespárosban is a döntő felé menetel, a Magyar Tenisz Szövetség gőzerővel dolgozik a február 18-25. között megrendezésre kerülő Hungarian Ladies Open WTA-verseny szervezésén. Ami biztos, a WTA-ranglista első 50 helyezettje közül nyolc teniszezőnő fogadta el a meghívást. A legnevesebb vendég a szlovák Dominika Cibulkova (26.) lesz, de eljön Budapestre honfitársa Magdalena Rybarikova (21.), a kínai Shuai Zhang (34.), a román Sorana Cirstea (36.), vagy a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímea (38.), a szerb Aleksandra Krunic (46.), a német Tatjana Maria (47.), és a belga Carina Witthoeft (50.). A 250 ezer összdíjazású budapesti, BOK-csarnokban megrendezésre kerülő tornán természetesen Babos Tímea (51.) is rajthoz áll. Jegyek itt vásárolhatóak.

A magyar-francia kettős ellenfele a melbourne-i fináléban pénteken a második helyen kiemelt Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina lesz. A 29 esztendős Makarova harmadik párosban a világranglistán, eddig 12 WTA-versenyt nyert. Vesznyina oldalán 2013-ban a Roland Garroson, 2014-ben a US Openen és 2017-ben Wimbledonban maradt veretlen, 2014-ben az Australian Openen, 2015-ben Wimbledonban és 2016-ban a Roland Garroson szintén döntős volt. Az orosz kettős 2016-ban a riói olimpiát és a szingapúri WTA-világbajnokságot is megnyerte. A 31 éves Vesznyina szintén harmadik párosban a világranglistán, eddig 17 WTA-tornát nyert ebben a „műfajban”. A Makarova, Vesznyina kettős tavaly a wimbledoni Grand Slam-torna mellett a dubaji tornán diadalmaskodott.

A 24 éves Babos női párosban kétszer (2014-ben és 2016-ban), vegyespárosban egyszer (2015) döntőzött eddig Grand Slam-tornákon, az első győzelem még várat magára. Tavaly a WTA-világbajnokságon nyert akkori partnerével, Andrea Hlaváckovával.

Szenzáció: Babosék szetthátrányból nyerték meg a vébédöntőt
Az első magyar teniszező lett, aki győzni tudott tudott a világbajnokságon.

Az idei Australian Open a magyar teniszsikerektől hangos, Babos egynéniben a 10. kiemelt CoCo Vandeweghét verte az első fordulóban, míg Fucsovics Márton egészen a nyolcaddöntőig menetelt, ahol kicsit megizzasztottRoger Federert is.

Babos magyar idő szerint 8.30 órától a vegyespáros negyeddöntőjében is pályára lép az indiai Rohan Bopanna oldalán.

Eredmény – női páros, elődöntő

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.) – Hszieh Szu-vej, Peng Suaj (tajvani, kínai, 8.) 6:4, 6:2

Nyitókép: MTI/AP/Ng Han Guan

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik