Sport

Kézi-Eb: Most a dühé a főszerep, de…

Mint ismert, a magyar válogatott végül nagy csatában, de alulmaradt Csehország ellen, és nem jutott tovább a legjobb 12 csapat közé, azaz a középdöntőbe. Ljubomir Vranjes csalódottan, de nagyon szimpatikusan, a körülményekhez mérten pozitívan értékelte az Európa-bajnokságot, mondván, már látja, kiben bízhat a jövőben.

Kézicsődről a kapitány: Nem vagyok varázsló
A magyar válogatott szövetségi kapitánya csalódott, de látja a fényt az alagút végén. Jó neki.

A Magyar Kézilabda Szövetség kevésbé. A sportági vezetés elég kemény közleményben adott hangot csalódottságának, amelyben jelzik, a játékosok, de Ljubomir Vranjes munkájával sem elégedettek.

A közleményben a tényeken kívül ilyen megállapításokat olvashatunk:

  • az alapcélt, a minimális elvárást sem teljesítette a válogatott,
  • az élsportban elsősorban az eredmény minősít, ezért mélységesen csalódottak vagyunk,
  • csalódást okozott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bemutatkozása is,
  • természetesen azt is mérlegelnünk kell, hogy a régóta szükségszerű, mégis sokáig halogatott generációváltás éppen csak megkezdődött a válogatottnál, de a csehektől elszenvedett, fájdalmasan egyértelmű vereség utáni pillanatokban ez sem vigasz.

Lássuk hát, miként élték meg a teljes kudarccal végződő Eb-t a játékosok

Persze vesztes meccs után mindig nehezebb elkapni őket néhány mondatra, ez most sem volt másképp. Csapatunk egyik legrutinosabb tagja, a válogatott csapatkapitánya Schuch Timuzsin még zihálva érkezett az újságírók közé, de le a kalappal előtte, hiába volt borzasztóan dühös az újabb vereség miatt, türelmesen válaszolt minden egyes kérdésre.

Őszintén mondom, fel sem tűnt, hogy a cseh srác (Ondrej Zdráhala) 14 gólt dobott. Folyamatosan kereste az egy az egy elleni szituációkat, mi pedig sajnos nem zártunk össze időben. Extázisban játszott, ilyenkor minden bemegy az embernek, ezt kellett volna megakadályoznunk. Nem sikerült

– mondta Schuch a 24.hu-nak. Elmondta, a jó kezdés után valami eltört, az első félidő közepén folyamatosan lerohantak minket a csehek, miután a támadótérfélen többször is kulcsszituációban adtuk el a labdát.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

A szerencse sem a mi oldalunk állt, mondta, hiszen aki látta a meccset, biztos bosszantotta, hogy sokszor fent volt már a bírók keze, amikor a sánc között, vagy Mikler Roland lába alatt becsusszant a cseh lövés.

Amikor jól ment, sorra kaptuk az ilyen peches gólokat. Lehet, az is benne volt a fejekben, hogy néggyel kellett nyernünk. Iszonyatosan mérges vagyok. Lehet kifogásokat keresni, de semmi értelme. Csak magunkat okolhatjuk a történtekért. Az biztos, hogy rengeteget kell dolgoznunk, haladnunk kell tovább, ki kell javítanunk a hibáinkat.

Az első felnőtt Európa-bajnokságán játszó Juhász Ádám talán még csalódottabb volt, mint a Veszprém klasszisa. A 21 éves játékos szerint rengeteget hibáztak csapatszinten.

Szégyellem magam. Úgy jöttünk erre a tornára, hogy tudtuk, mind a dánok, mind a spanyolok brutálisan erősek. Nem titok, azért úgy számoltunk, hogy az első két meccsen elcsíphetünk akár egy győzelmet vagy egy pontot, de végül kétszer is kikaptunk, és ezzel a szájízzel készültünk az önbizalomfröccsből felpaprikázott csehek ellen

– kezdte a 24.hu-nak a Tatabányán játszó Juhász. Szerinte nem lehet kiemelni, hogy támadásban vagy védekezésben ment volna el a sorsdöntő meccs, mert a játék minden elemében jobbak voltak a csehek, kevesebbet hibáztak, és végül a fontos pillanatokat is rendre ők nyerték meg egy góllal, vagy hátul egy óriási hárítással.

A helyzeteinket sikerült kialakítanunk, de nem voltunk elég hatékonyak. De ez benne van, nem lehet mindig hibátlanul játszani. A csehek viszont kilenc, kilenc és fél méterről nagyon nagy százalékban értékesítették a lehetőségeiket, mi pedig csak futottunk az eredmény után.

 Férfi kézilabda Európa-bajnokság, csoportmérkőzés, 3. mérkőzés

Csehország – Magyarország 33-27 (15-11)

A D-csoport végeredménye:

 1. Spanyolország 3 2 1 81–65 16 4
 2. Dánia 3 2 1 84–75 9 4
 3. Csehország 3 2 1 76–86 –10 4
 4. MAGYARORSZÁG 3 3 77–92 –15 0

A magyar válogatott kerete:
KAPUSOK:
 BORBÉLY Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
JOBBSZÉLSŐ: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), ORSZÁGH Ádám (Dabas KC VSE)
JOBBÁTLÖVŐK: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo – Németország)
IRÁNYÍTÓK: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
BEÁLLÓK: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya)
BALÁTLÖVŐK: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged),LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
BALSZÉLSŐ: FEKETE Dávid (CYEB Budakalász), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Szövetségi kapitány: Ljubomir VRANJES
TARTALÉKOK: 
DZSAMALI Iman (Telekom Veszprém), VILOVSZKI Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik