Sport

BL-negyeddöntő: a hajrában omlott össze a Fradi Bukarestben

A címvédő CSM Bucuresti otthonába látogatott a Ferencváros a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Potyogtak a gólok a mérkőzés elején, a 10. percben 7-7-et mutatott az eredményjelző, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően elmentek kettővel a hazaiak, Lukács Viktória emberhátrányból lőtte a mieink 10. gólját.

A túloldalon Isabelle Gulldén vágott be egy hétméterest, az óriási rohanás után Elek Gábor időt kért, ekkorra már kiegészült a friss kupagyőztes csapat. A szusszanás után Carmen Martín és Gulldén gójai révén már négy volt közte, de Szarka Adrienn szépített.

Öt perccel a félidő vége előtt Danick Snelder harcolt ki büntetőt, amit Kovacsics Anikó értékesített (16-13), ezt követően a hazai mester kért időt. Kovacsics lövését úgy tűnt, védi a kapus, végül mégis bepattant a labda, 17-15-tel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején Lukács köszönt be, de a túloldalon rögtön jött a válasz Gulldéntől (18-16). Kovacsics tarthatatlan volt, a 33. percben már a 9. gólját lőtte. Martín lerohanásból volt eredményes, Schatzl Nadine válaszolt Paula Ungureanu bravúrja után.

Emberhátrányban is sikerült betalálnia a Fradinak, Szöllősi-Zácsik Szandra tört be (22-20). A román kapus tolta ki Lukács szélről érkező lövését, majd Szikora Melinda is bravúrt mutatott be.

Az FTC vezetőedzője időt kért, türelmesebb játékra szólította fel övéit. Nerea Pena hozta közelebb a zöld-fehéreket. Szikora fontos pillanatban hárította Martín ziccerét, a másik kapu előtt Pena harcolt ki hetest, Kovacsics azonban hibázott a vonalról.

Tíz perccel a vége előtt ismét beköszönt a Fradi spanyol játékosa, már csak egy volt a két csapat közt ekkor, Per Johansson rögtön időt is kért. Szikora újabb védése után Schatzl rontott a szélről.

Gyors gólváltás következett, Martín duplájára Pena válaszolt. Öt perccel a vége előtt Szikora védett, a kipattanót azonban Majda Mehmedovic vágta a léc alá. Elek Gábor kikérte az utolsó idejét, fegyelmezett, nyugodt játékot kért a lányoktól.

Lukács Ungureanu lábai között szerzett nagyon fontos gólt (26-24). Bianca Bazaliu találatára Pena válaszolt. Két perccel a vége előtt Mehmedovic büntette meg a könnyelműen eladott labdát.

Lukács a kapufát találta telibe, Bazaliu pedig bombagólt lőtt, majd Aurelia Bradeanu is beköszönt. A hajrában összeomlott a Fradi, sok volt a hiba a magyar csapat játékában, így ötgólos vereség lett a vége.

A visszavágót április 15-én, szombaton rendezik 16:45-től.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés, végeredmény:

CSM Bucuresti – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (17-15)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik