Sport

Van, aki már meg is találta Borkai utódját a MOB elnöki posztjára

Hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát, Szabó Bencét, szerdán pedig a marketing és kommunikációs igazgatót, Siklós Eriket is menesztették a testülettől. A Blikk tudni véli, Borkai Zsolt sem tölti már be sokáig a MOB elnöki posztját, Simicskó István válthatja a bársonyszékben.

A riói játékok után arról szóltak a hírek, hogy az 51 éves sportvezető állásába fog kerülni az olimpiai szereplés. Az Országgyűlés mindenesetre Rió után minden lényegi döntési, pénzosztási feladatot visszavett a MOB-tól, gyakorlatilag kiherélve ezzel a testületet.

Borkai feltételezett utódjának, Simicskó Istvánnak egyébként van sportvezetői tapasztalata, 2012-ben az Emberi Erőforrások Miniszté­riumában sportért és ifjúságért felelős államtitkár volt, ezt követően 2015-ben bízták meg a Honvédelmi Minisztérium irányításával.

A portál szerint Szöul olimpiai bajnoka mellett Fábián László állása is veszélyben forog. Állítják, napokon belül menesztik a riói játékokon a csapatvezetői posztot ellátó szakembert.

A bulvárlappal szemben a 24.hu kicsit másképp értékeli a kialakult helyzetet.

Tudni kell, a MOB elnökét a MOB közgyűlése választotta meg 2012-ben, és ennek a testületnek van jogosultsága arra is, hogy 2017 júniusában, a soros tisztújító közgyűlésen esetleg úgy döntsön, mást képzel el a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki székében.

2016 november és 2017 június között még bő fél év telik el és ahogy mondani szokták, sok víz lefolyik addig még a Dunán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik