Sport

A sikertelenség ellenére dr. Kocsis Máté marad a kéziszövetség élén

kocsis máté (Array)
kocsis máté (Array)
A jövőben csak olyan szakember irányíthatja a válogatott, aki Magyarországon él.

Finoman szólva sem aranykorát éli a magyar kézilabda. A női válogatott Németh András irányításával a dániai világbajnokság nyolcaddöntőjében búcsúzott, míg a férfiak Talant Dujshebaev vezetésével egy győzelem mellett öt vereséggel zárták a lengyelországi kontinensviadalt. Ezek az eredmények pedig az jelentették, hogy egyik válogatott sem lesz ott a riói olimpián.

A szövetség kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen megnevezték a női csapat új szakmai stábját, valamint közös megegyezéssel felbontották Dujshebaev szerződését. Görbiczék Elek Gábor, Ambros Martin és Siti Bea irányításával készülnek fel a soron következő négy Európa-bajnoki selejtezőre.

A sikertelenség után sokan megkérdőjelezték, hogy dr. Kocsis Máté alkalmas-e a szövetség vezetésére. A politikus a keddi eseményen elmondta, nem mond le a tisztségéről.

Írtam egy levelet a megbízóimnak, a profi klubokat, az edzői karnak, hogy amennyiben az én felelősségemet látják a most kialakult helyzetben, jelezzék, lemondok.

– De mivel egyetlen szakember sem vélekedett így, nem lesz új elnöke a szövetségnek.

Az elnök a sajtótájékoztatón elmondta, a jövőben csak olyan szakember vezetheti a válogatott, aki Magyarországon él. Mivel Elek a Fradi, Martin a Győr edzője, ezzel a női csapatnál nem lesz probléma. A férfiaknál pedig még nincs kapitány.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik