Belföld

Dunában talált mobiltelefon miatt nyomoz a rendőrség Magyar Péter dulakodása ügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Egy Dunában megtalált mobiltelefonra terjed ki az a rongálás gyanújával indított nyomozás, amely azután indult, hogy Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét pénteken hajnalban kivezették egy budapesti szórakozóhelyről – írja az Index című lap a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlésére hivatkozva.

Azt már pénteken tudni lehetett, hogy az esettel összefüggésben garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, ezért az V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el. Az újdonság az, hogy a rongálás a rendőrség friss közlése szerint egy, a Dunában talált mobilra vonatkozik.

Mint azt korábban már megírtuk: Magyar Péter péntek hajnalban egy belvárosi szórakozóhelyen lazult egy fiatalokból álló társasággal, de a Facebookon közzétett bejegyzése szerint a bulit egy provokátor zavarta meg, és balhé alakult ki. A 444 információja szerint a buli az Ötkertben zajlott, ahol Magyar észrevette, hogy egy férfi videót készít róla. Odament a férfihoz, és elvette a telefonját, amiből dulakodás lett.

A Tisza Párt politikusa azt írta, hiába kérték, hogy hagyja abba a videózást, és törölje a felvételeket.

Az Index később „sajtóhírekre” hivatkozva azt írta, hogy Magyar Péter elvette az őt kamerázó ember telefonját, majd azt a Dunába hajította.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A sértetti feljelentés alapján a rongálás egy, a Dunában megtalált mobiltelefonra terjed ki

– idézte az Index című lap a BRFK közleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik