Sport

A végén még kaszálna az olimpia rendezője

london 2012 (london 2012, olimpia 2012, brit hadsereg)
london 2012 (london 2012, olimpia 2012, brit hadsereg)

Akik még Londonban vannak az olimpián, most még egyszer megrohanják az ajándékboltokat.

Hogy az olimpia megrendezése sokba kerül, jól tudjuk. Nagyjából 10 000 milliárd forintba, ha magyar pénzben gondolkodunk.

Az olimpiai szervezőbizottság és a rendező város ugyanakkor bevételekre is szert tesz, ennek legnagyobb része a televzíiós közvetítési jogok, valamint a szponzorok révén folyik be. További bevételi forrás az úgynevezett “merchandising” termékek értékesítése.

A XXX. nyári olimpiai játékok kabalafigurájával, logójával, vagy egy beazonosítható felirattal ellátott termékek szép ajándéknak számíthatnak. A londoni olimpia különböző hivatalos üzleteiben járva olyan túl nagy fantáziát nem véltünk felfedezni a tárgyakban, de azért akadnak aranyos cuccok.

Bögrék, párnák, kitűzők, porcelán étkészlet, párnahuzat, lepedő, törülköző, pulóver, póló, kulacs, jelvény, kártyapakli, puzzle, na és az elmaradhatatlan hűtőmágnes. A legnagyobb üzletben limitált, a Team GB, azaz a hazai küldöttség sztárjai által aláírt bekeretezett fotókat is lehet vásárolni, igaz, azokért mélyen zsebbe kell nyúlni, és több száz fontot kivenni onnét.

Összességében ugyanakkor a pórnép számára is drágák az ajándéktárgyak, egy pulóver 50 fontba, azaz nagyjából 18 000 forintba kerül, egy kulacs 10 font, egy kabalafigura a közepes fajtából 18 font.

Ennek ellenére sokan úgy érzik, minden pénzt megér az, hogy “bizonyítsák”, itt voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik