Sport

Óriási baki az olimpia szervezőitől

Észak-Korea (észak-korea, )
Észak-Korea (észak-korea, )

Szerda este egy órát csúszott Észak-Korea és Kolumbia női labdarúgó-mérkőzése, mivel az ázsiai ország együttesét Dél-Korea zászlaja alatt mutatták be.

Este 20 óra 45 percre volt kiírva a mérkőzés Glasgowban, azonban a közvetítés során hiába kapcsoltak a skót pályára, játékot hosszú ideig nem láthattunk. Eleinte nem derült ki, miért is csúszik a találkozó, csak annyit lehetett tudni, hogy „csúszni” fog.

Már jó fél órája tartott már a kínos pauza, amikor kiderült, hogy mindez azért történik, mert az észak-koreai játékosok melegítése alatt a szervezők Dél-Korea zászlaját jelenítették meg a kijelzőn. Az ázsiai együttes tagjai ezt zokon vették és az öltözőbe vonultak, egy óra kellett ahhoz, hogy helyreálljon a rend, csak bocsánatkérés után voltak hajlandóak folytatni a játékot.

A pályán aztán felpaprikázott hangulatban 2-0-ra győzték le Kolumbiát, így az USA-hoz hasonlóan győzelemmel kezdtek a G csoportban. A szerdai játéknap többi eredményéről ITT, ITT és ITT olvashatsz. Természetesen a mérkőzést követően sem csillapodtak a kedélyek. Észak-Koreai sportvezetők továbbra is úgy vélik előre megfontoltan, szándékosan tévedtek a szervezők. Gun Sin Ui, észak-koreai csapatvezető kijelentette: “Egyértelmű volt, hogy nem játszunk addig, amíg az incidens meg nem oldódik. Szándékosnak érezzük a tévedést és ezt a sértést nem lehet elfelejteni.”

Eredmény – olimpiai labdarúgótorna, nők
G csoport:
Kolumbia – Észak-Korea 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Kim (39., 86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik