Sport

Biztosan lesz spanyol a Roland Garros döntőjében

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

Rafael Nadal Nicolás Almagrót, David Ferrer Andy Murrayt győzte le a Roland Garroson és bejutott a legjobb négy közé.

Spanyol belharcot hozott az egyik negyeddöntő a Roland Garroson, a párizsi torna egyik legnagyobb esélyese, Rafael Nadal honfitársával, Nicolás Almagróval csapott össze. A két ibériai az első játszmában kiegyenlített csatát vívott és az is benne volt a pakliban, hogy Almagro nyeri a felvonást, azonban ha tie-breakben is, de a korábbi világleső került szettelőnybe.

A második játékrészben aztán már kiütközött a különbség a két játékos között, Nadal remek játékkal rukkolt elő és 6-2-re nyerte meg az etapot.

A harmadik szett is hasonlóra sikerült, Almagro bármekkorát küzdött, maximum csak bréklabdáig jutott, Nadal azonban ezeket rendre hárította, majd 4-3-nál elvette ellenfele adogatójátékát, így az elődöntőbe kerülésért szerválhatott. Rafa aztán az első meccslabdát értékesítette is, így három szettben lezárta a negyeddöntőt, 7-6, 6-2, 6-3 lett a vége.

A másik mérkőzés kiegyenlítettebb volt, a salakon általában remekül teljesítő David Ferrer gyorsan szettelőnybe került Andy Murray ellen, azonban a brit a következő felvonásban, ha rövidítésben is, de egyenlíteni tudott.

A harmadik felvonásban Murray sokat hibázott, Ferrer pedig van olyan rutinos, hogy ezeket kihasználta. A negyedik játékrészben már a párizsi publikum is a brit oldalára állt, ám hiába, Ferrer 6-4, 6-7, 6-3, 6-2-re nyert és bemasírozott az elődöntőbe, ahol honfitársa, Nadal lesz az ellenfele. A két spanyol idén háromszor már találkozott egymással, Rafa 2-1-re vezet a különpárbajban.

A másik ágon a világelső Novak Djokovic és Roger Federer küzd meg a fináléba kerülésért.

Eredmény – Roland Garros, negyeddöntő, férfiak

Nadal (spanyol, 2.) – Almagro (spanyol, 12.) 7-6 (7-4), 6-2, 6-3

Ferrer (spanyol, 6.) – Murray (brit, 4.) 6-4, 7-6 (3-7), 6-3, 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik