Sport

Visszapillantó: Fel kell kelnünk a padlóról!

Huszonnégy óra elteltével is keserűen fogalmazott az Alcoa FKC mestere a veszprémiektől elszenvedett kínos vereség után.

Nem lehetett azon csodálkozni, hogy az Alcoa FKC a Veszprém Barabás KC ellen tizenegy góllal elveszített összecsapása után Konkoly Csaba, a fehérváriak vezetőedzője egy cseppet sem volt boldog, és látszott arcán az eltelt egy óra minden keserűsége. Egyet aludt a történtekre, és bővebben értékelte a látottakat, amely valljuk meg őszintén az utóbbi hónapok legelkeserítőbb mérkőzése volt hazai közönség előtt.

– Tudásunkat nagyon alulmúlva játszottunk ezen a mérkőzésen, nagyon szégyellem magam a csapat teljesítménye miatt. A Veszprém sokkal jobb volt, pedig a rájátszás eddigi meccsein megmutattuk, milyen jók tudunk lenni, ha csapatként küzdünk. Most a kulcsjátékosok gyenge teljesítménye okozta a vereséget, a többiek ezt nem tudták sajnos kompenzálni. Egyértelműen mutatja a statisztika is, húsz lőtt góllal hazai pályán, 31 kapottal nem lehet mérkőzést nyerni. Rengeteg olyan hibánk volt, ami a védekezés váltások rossz alkalmazása, valamint a miatt volt, hogy nem azt a rendszert védekeztük, amit megbeszéltünk. Támadásban szintén önmagáért beszélnek a számok, hiszen volt olyan periódusunk, amikor 22 perc alatt mindössze két gót lőttünk – ez óriási negatívum, ami kihatott a teljesítményünkre. Gyorsan fel kell kelnünk a padlóról, mennünk kell tovább! Ismét olyan helyzetbe kerültünk, mint a rájátszás előtt, azaz megint nem a mi kezünkben van a sorsunk. Az elkövetkező két idegenbeli mérkőzéssel kell foglalkoznunk, és azokra a legjobb tudásunk szerint kell felkészülnünk. A Váchoz megyünk, kedden kezdjük ellenük a felkészülést. Azt mondtam a lányoknak, hogy az elveszített mérkőzés miatt lehet siránkozni, vagy lehet ebből okulni. Azt gondolom, inkább az utóbbi lehet hasznos, azaz ha építkezünk az elkövetkezőkre. – nyilatkozta az Alcoa FKC mestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik