Sport

Rossz volt nézni

Az Alcoa FKC csapata nagy lehetőséget szalasztott el a Veszprém elleni hazai rangadón, amelyet a vendégek fölényesen, 11 góllal nyertek.

A sorsolás szeszélye folytán a múlt heti Veszprém Barabás KC elleni találkozó után ismét a piros-feketékkel mérkőztek. „Mindenképp győznünk kell, két pont nélkül haza sem megyünk a Köfémből a családunkhoz!” – mondta Tilinger Tamara a mérkőzés előtt. Hát sajnos ebből semmi nem valósult meg, mert az első félidő első felének bizonytalankodása után ugyan összekapták magukat, de aztán „felébredt” a Veszprém, és a rendkívül erőszakos, több alkalommal már-már a durvaság határát súroló, a 2007/08-as idényben Fehérváron játszó Mayer Szabina, valamint Bulath Anita vezérletével fordított, és szép lassan növelte előnyét. A szünetre háromgólos vendégvezetéssel mentek a csapatok – igaz akkor még bizakodtunk. Többször előfordult már a csapattal mostanában, hogy ekkora hátrányból felállt, és fordítani tudott.

Ez most nem jött össze, mert az AFKC gárdája nyomaiban nem hasonlított arra a csapatra, amely egy hete Veszprémben győzni tudott. Ráadásul a vendégek a hét közepén a Váccal is játszottak egy éles bajnokit, így úgy kalkulálhattak a fehérváriak, talán ezúttal fáradtabb lesz az ellenfél, ahol a stabil csapatból sérülés miatt hiányzott Emberovics Mira, és Hornyák Dóra. Ezen a meccsen az Alcoa FKC több mint tíz percig nem tudta bevenni az amúgy általuk jól belőtt válogatott kerettag hálóőr, Kiss Éva kapuját. Sem védekezésben, sem támadásban nem állt össze a gárda, és ezúttal a pályára küldött két kapusuk sem állt a helyzet magaslatán.

Jegyzőkönyv:

Alcoa FKC – Veszprém Barabás KC 20-31 (12-15)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Ágnecz,Sipos O.

Alcoa FKC: Szikora – Niksics 2, Nikcsevics 4, Tilinger 6 (2), Horváth B., Triscsuk 3, Vaszari

Cs: Trimmel (kapus), Rádl 3, Becséri 1, Zsigmond V., Kuhinkó 1

Edző: Konkoly Csaba

Veszprém Barabás KC: Kiss É. – Azari 7, Farkas V. 2, Földes V. 3 (2), Mayer Sz. 7, Bulath 8 (1), Mayer M.

Cs: Lengyel (kapus), Hanczvikkel 1, Selmeci, Szabadfi 3

Edző: Gyurka János

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3-4, 12. p.: 5-7, 20. p.: 11-10, 27. p.: 12-13, 33. p: 13-15, 39. p.: 14-17, 45. p.: 14-21, 51. p: 17-25, 57. p.: 20-28.

Kiállítások: 10 illetve 14 perc

Piros lap: Nikcsevics (39. perc), Bulath (46. perc)

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/3

Edzőszemmel:

– Az idegenbeli győzelmünk után talán elhittük, hogy ez a találkozó jóval simább lesz. Nagyon szégyellem magam, hogy ilyen csapatteljesítményt nyújtottunk, mert ezek nem mi vagyunk. – Konkoly Csaba az Alcoa FKC edzője

– Nagyon jól kezdtünk, örömkézilabdát próbáltunk játszani, egymásért küzdöttünk. Jó volt nézni a felszabadult játékot, amely nem utolsó sorban a lányoknak is nagy élményt nyújtott. – Gyurka János a Veszprém edzője

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik