Sport

A Szegedé a bajnoki bronz vízilabdában

A Szeged Beton lett a férfi vízilabda bajnokság bronzérmese, miután a 3. helyért zajló párharc második mérkőzését is megnyerte a Honvéd ellen.

A Tisza-partiak a két győzelemig tartó párviadalban előnyt szereztek az első meccsen, így ha a Honvéd otthonában, a Kőér utcában is nyerni tudnak, minden nehézség nélkül elcsípik a harmadik helyet.

A Szeged jól kezdett, az első, meglehetősen gólgazdag negyedet 4-2-re nyerték a vendégek. A második játékrészben sem javult a helyzet hazai szempontból, Szívós gólja kellett hozzá, hogy a Honvéd hátránya ne nőjön három gólra, a Szeged 5-3-as vezetésénél fordultak a csapatok.

A nagyszünet után lendületes gólgyártásba kezdtek a csapatok, a lényeg azonban nem változott, a hajránegyedet a Szeged 11-9-es vezetésénél kezdték meg a csapatok.

A negyedik negyedben egy ideig semmi jele nem volt, hogy a Honvéd meg tudja-e menteni magát, ennek ellenére kihagyott vendégziccer után Szívós egy perccel a vége előtt egy gólra csökkentette a fővárosiak hátrányát. Az utolsó percben volt izgalom bőven, Molnár Tamás közeli lövését Gergely kivédte, de az ellentámadásból nem született gól.

A Szeged Beton 13-12-re nyert, és összesítésben 2-0-val megszerezte a harmadik helyet.

Eredmények – férfi vízilabda bajnokság, rájátszás

Rájátszás a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Groupama-Honvéd – A-Híd Szeged Beton VE 12-13 (2-4, 3-3, 4-4, 3-2)

A bronzérmet 2-0-s összesítéssel a Szeged szerezte meg.

Az 5. helyért, 2. mérkőzés:
Debrecen – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7-6 (3-3, 1-0, 2-1, 1-2)

Az 5. helyet 2-0-s összesítéssel a Debrecen szerezte meg.

A 7. helyért, 2. mérkőzés:
KALO MÉH-CS&K-Szentesi VK – FTC-Fisher Klíma 7-6 (2-1, 0-1, 2-2, 1-1, 1-0, 1-1) – hosszabbítás után

A párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik