Sport

Kihívások hava előtt az Albacomp

A kéthetes bajnoki szünet ellenére gőzerővel folyik a munka az Albacomp Fehérvár háza táján.

Dzunics Braniszlav-val értékeltük az elmúlt időszakot, és beszéltünk a jövő feladatairól is.

„A játékkal elégedettek lehetünk, amit terveztünk sikerült megvalósítani, azaz a védekezésre építkezve ebben a szezonban is megpróbálunk minél gyorsabban játszani. Azt azért tudomásul kell venni, hogy ez nem ugyanolyan csapat, mint a tavalyi, és mégis ott vagyunk az élmezőnyben. Ebben a pillanatban jól állunk, négy meccs van még hátra az alapszakaszból, de sok esélyünk nincs arra, hogy elsőként forduljunk a rájátszásra, de a második helyet meg szeretnénk őrizni.” – jelentette ki a vezetőedző. Hanga Ádám Spanyolországba szerződése után lényegében új csapatot kellett építeni, igaz rajta kívül még két légiós is távozott a csapatból. A keretbe több új arc, fiatal játékos érkezett a nyáron, akikről a szakvezető saját bevallása szerint sokat nem tudott. Elég sok feladat várt ránk, de kezd összeérni a társaság, és a kimondta a számára az egyik legfontosabbat: „Még mindig vannak olyan dolgok, amelyek nem sikerült elérni, de a lényeg, hogy mindenki nagyon akar, és odateszi magát!”

Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az új szerzemények közül legutóbb a Nyíregyháza ellen Juhos Levente játszott rendkívül hasznosan, és ponterősen, míg Supola Zoltánt emelte ki mestere. A 24 esztendős hátvéd például néhány fontos feladatot oldott meg a Szolnok elleni rangadón. „Ha nem is látványosan, de folyamatosan fejlődnek, türelmesnek kell lennünk! Még nem játszottak ebben a bajnokságban, és néha túl nagyok az elvárások velük szemben, ettől függetlenül a jövőben komolyan lehet velük számolni. ” – hangsúlyozta.

Két nagyon fontos rangadót nyert meg az Alba – a Körmend, és a Szolnok ellen, ám a Falcot sem idegenben, sem hazai pályán nem sikerült legyőzniük. „Hiányérzetem van ezekkel a meccsekkel kapcsolatban. Ahogyan elvesztettük ezeket a párharcokat bosszantó, hiszen mindkét összecsapás egy labdán múlott. Ez üzenet volt számunkra, hogy a Falcoval nagyon komolyan kell számolni, mert egyik meccsen sem sikerült a játékban felülmúlni őket.” – tette hozzá.

Kétségtelen, hogy nem tesz jót a mérkőzés nélküli időszak, főleg azok után, hogy egy hárommeccses mélypontot követően lendületben jött a csapat. „Az biztos, hogy ez nekünk nem kedvező, mert jó passzban vagyunk. Nincs mese, alkalmazkodunk, és ki kell használni ezt az időszakot, hogy minél jobban felkészüljünk a következő meccsekre. A Magyar Kupában a döntőbe szeretnénk jutni, itt a Falcon kívül a legerősebb négy csapat küzd az aranyért, és az alapszakaszban is fontos feladatok várnak ránk. Kétszer játszunk a Pakssal, és a Szolnokot is fogadjuk még itthon. Nagy kihívás vár ránk a következő időszakban!” – fogalmazott Dzunics Braniszlav.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik