Sport

Lehetett rá számítani

Juhos Levente nyáron öltözött kék-fehérbe, de igazán a szombaton, az Albacomp Fehérvár NYKK elleni győzeleme után vált a szurkolók kedvencévé.

Az Alba 20 esztendős centere egész pontosan egy félidőnyi, azaz húsz perc játékidőt kapott mesterétől. Ezen idő alatt szerzett 22 pontot, amelyek közül négy tripla talált utat a kosárba – öt dobás közül. Azt lehet mondani, hogy ez a nyolcvan százalékos nem rossz, sőt! A lepattanókat is jól gyűjtötte, öt védő mellett egyet támadó is ott sorakozik statisztikájában. Összesen 23 IBM pont állt a neve mellett a lefújás után, a szintén fiatal, még mindig csak 24 éves Supola Zoltánnal ők voltak a mezőny legeredményesebb játékosai ebben a tekintetben.

–     Igazából volt egy Pécs elleni meccs, ahol kijött a lépés, akkor 13 pontot dobtam negyedóra alatt, de tényleg ez a meccs hozta a szezoncsúcsot, de azt hiszem, hogy nyugodtan lehet karriercsúcsnak is nevezni az NB I-ben. Nagyon örülök annak, hogy ennyi időt szánt nekem Dzunics Braniszlav, úgy érzem ezzel a bizalommal tudtam élni, de titkon készültem is erre. Fontos volt számunkra a szolnoki győzelem, talán ez is eredményezte, hogy több lehetőséget kaptak azok, akik nem játszottunk Szolnokon.  – nyilatkozta a Fehérvár24-nek Juhos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik