Sport

Vízilabdázóink megverték a szerbeket

A hétvégén rajtoló kínai vizes-vb előtt, férfi vízilabda-válogatottak szingapúri előkészületi találkozóján a magyar csapat egy góllal legyőzte Szerbia legjobbjait.

A nem hivatalos, barátságosnak számító mérkőzés éles csatát, és sok kiállítást hozott, amelyben Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiai bajnoki címet védő együttese az átállás nehézségeivel együtt is jobbnak bizonyult a Sanghajban világbajnokként vízbe szálló délszláv alakulatnál.

A szakvezető a nemzeti csapat honlapjának, a www.vlv.hu oldalnak nyilatkozva azt mondta:

“Sok gólt kaptunk, de fel kell mentsem a játékosainkat, mert tegnap érkeztünk ide, hat óra időeltolódás van, nagyon meleg a víz és a harcos játékstílus miatt rengeteg kiállítás volt a meccsen. Meg kell köszönnöm a lelátót teljesen megtöltő, Szingapúrban élő magyar szurkolók szeretetét!”

A magyar válogatott szerdán a szintén vb-résztvevő Ausztráliával találkozik. Biros Péterék Sanghajban az A-betűjelű négyesben magyar idő szerint hétfő hajnali 3 óra 30 perckor Montenegró válogatottja ellen kezdik meg vb-szereplésüket, szerdán 13 óra 40 perctől a kazahokkal folytatják, majd a csoportmérkőzéseket záró találkozón, pénteken 11 órától a spanyolokkal csapnak össze.

Eredmény – felkészülési találkozó:
Magyarország-Szerbia 12-11

A kínai csúcstalálkozót megelőző eddigi szingapúri meccseken:

Szerbia-Horvátország 9-9
Szerbia-Horvátország 8-7
Németország-Spanyolország 10-9
Spanyolország-Ausztrália 10-7
Ausztrália-Horvátország 8-5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik