Poszt ITT

Borovitz: Utolsó évek a Föld nevű bolygón

Szín., mb. koprodukciós sci-fi, 90’.

Moziban ülünk, az életünkről szóló egész estés filmet nézzük. Nem a klasszikus (eddig történt) verziót: azt vetítik, ami eztán következik.

A műfaj sci-fi, a sztori pedig a következő: küszöbön a klímakatasztrófa, a Föld lakói az életben maradásért küzdenek. Az egyik legnagyobb indiai városban már nem jön a csapból a víz, tömegével pusztulnak a madarak, félelmetes sebességgel olvad a Himalája, Grönlandon a szánhúzó huskyk jég helyett olvadékvízen haladnak.

Valamit sürgősen tenni kell, az országok vezetői válságstábot hívnak össze, úgy tűnik, már megint csak Bruce Willis mentheti meg a bolygót, de Magyarország Kapitány és szövetségesei inkább Danny deVétót javasolják.

Itt tartunk a filmben. Vajon a forgatókönyv végét már megírták? Hogyan folytatódik a sztori?

Senki nem tesz semmit, és a sci-fi szép lassan átmegy horrorba?

Vagy: jön egy plot twist, és kiderül, hogy a bolygónak ugyan sajnos annyi, de néhány magyar mégis megmenekülhet – egy sajátmárkás tréningruhás szuperhős, 2Rule ügynök (szupererők: végtelen pénz, léggitározás és garanciális gázkonvektor-szerelés) titokban már megvásárolt egy bolygót (JupiNer), ahova még néhány kiválasztottat átköltöztethetnek. Már csak egy gigaberuházásra van szükség a transzport biztosítása végett (felmerül a Budapest-Belgrád vasútvonal esetleges meghosszabbítása).

Hőseink sikerrel járnak, jön a happy end: néhányan megmenekülnek, benépesíthetik az új planétát, ahol már mindenki két pofára zabálhatja a pacalt, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlét és a hagymás-szalonnás tojásrántottát.

Az új bolygó kormánya első intézkedésként bejelenti: az embereket meg kell védeni a Földről menekülő migránsoktól.

 

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik