Poszt ITT

Az orbánisták buktathatják meg Orbánt

óóbánviktóóó (orbán viktor)
óóbánviktóóó (orbán viktor)

Lehet Simicska Lajosra haragudni, de az a valódi ellenség, aki elfedi a bajt. Az állami tévé nézettségével is lehet bűvészkedni, de 2018-ban nem nyerhető választás kumulált voksokkal.

Orbánistának most nevezzük azt, aki képzel valamit arról, hogy mit is várna tőle Orbán Viktor. Pedig nem is.

Orbán Viktor szerintem nem is tudott róla, hogy az orbánista tankerület-vezető leszólt a megfélemlített iskolaigazgatónak, hogy kell tíz gyerek az Orbán-beszédhez. Az orbánista azt képzeli, hogy pénzért, posztért azt kell hirdetnie, hogy ez a világ mindenképpen a lehetséges világok legjobbika, Eldorádó az egy smafu a magyar csodához képest. Ezt Orbán Viktor egyáltalán nem hiszi. Az orbánista olyan rajongó, aki szerint Orbán Viktor szupersztár, aki futballstadionokat képes megtölteni. Pedig azt tényleg nem. Az orbánista kábult már attól is, hogy kikkel együtt imádhatja Orbánt, a konzervatívnak meg éppen azokkal van baja, akikkel együtt kell szeretni őt (ezt már Bayer Zsolt is szóvá tette, amikor jelezte, fideszes barátai komplett idiótákkal veszik körül magukat). A konzervatív azt mondja, hogy Orbán Viktor abszolút kiemelkedik a magyar politikai elitből, de bántja, hogy milyen emberekkel veszi körül magát. Ezt talán Orbán is tudja.

Az orbánista leválaszthatónak tartja a politikáról az erkölcsöt, a konzervatív meg nagyon nem. Kimondható, hogy minden orbánista fideszes, de nem minden fideszes orbánista, és fogyóban a konzervatív fideszes. Az orbánista talán azt képzeli, tüntetne, tiltakozna a fideszes az őszinteség ellen a Fidesz-, illetve az MTVA-székháza előtt. Nem a Fidesz-szavazóval, hanem az orbánisták Fideszével vannak gondok. Ők ártanak a legtöbbet a Fidesznek, Orbán Viktornak. Ha nem így lenne, akkor mi van azokkal a templomba is járó konzervatívokkal, akik nagyon örülnek március 15-nek, de nagyon nem szeretik, ha kivezénylik a gyereküket, akinek eddig éppen vasárnap – mise után – vették meg a kiflit a hétfői tízóraihoz. Azokkal, akiknek a sajtószabadság napján 2015-ben megvert újságíróról nemcsak a provokáció jutott eszükbe, hanem az átkosban megvert Orbán Viktor is.

A rendszerváltás visszaváltása – a tévedés kockázatával – reménytelen. Szellemi tunyaság nem észrevenni, reagálni, elhallgatni ezt. Ha Simicska Lajos most le is vezényel a Magyar Nemzetnél némi fazonigazítást, mi ez ahhoz képest, amit az ufó-, Isten- és Orbán-hívő Széles Gábor tett a Magyar Hírlapnál? Mégis ki veszít többet azzal, ha a Fidesz bojkottot hirdet az eddig őt támogató médiabirodalom ellen? A konzervatív. Marad az M1? Kinek is? A maradék maradónak, akiről valaki azt hiszi, meg kell óvni még a jobboldali kritikától is. A legutóbbi napok adatai két dolgot jeleznek a konzervatívokról. Az Ipsos-kutatása azt, hogy sok Fidesz-szavazó olyannyira megmaradt konzervatívnak hogy, ha kell, akár tábort is vált, radikalizálódik. A vasárnapi nézettség meg azt, hogy nem vevő a pártsajtóvá silányított közmédiumra. Annak nézettségével lehet bűvészkedni, de 2018-ban nem lehet kumulált voksokkal választást nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik