Nagyvilág

A BBC is foglalkozott a magyar közmédia szerencsétlenkedésével

Ádár János (köztévé)
Ádár János (köztévé)

A műsorvezetők láthatóan megrémültek a folyamatos élőzéstől – írja a brit médium.

A BBC monitoringosztályának blogja is megemlékezett a hírcsatornává alakított M1 rendkívül döcögősre sikerült indulásáról. A magyar nemzeti hírtévé korábban épp a brit BBC-t jelölte meg példaképül.

A cikk megemlíti, hogy az állami főadót átalakították, folyamatos hírszolgáltatásból áll az új műsorstruktúra. Az első napi adásban azonban egymást követték a hibák, napközben a teljes műsort le kellett állítani. Szerkesztési, vágási és hanghibák voltak, a műsorvezetők nem álltak a helyzet magaslatán, láthatóan megrémültek az élőzéstől – írják. A képernyőfeliratokban is mókás hibák voltak, mint például Áder János köztársasági elnök nevének elgépelése Ádár Jánosként.

A BBC idézi a közmédia vezérigazgatóját, Szabó László Zsoltot is, aki az Origónak azt mondta, hogy az nem hibázik, aki nem is dolgozik. A cikk egy szakportálra hivatkozva téves információt közöl: azt írják, hogy 80 milliárd forintot fordított a közmédia az átalakításra, de valójában a teljes éves költségvetése emészt fel ennyi pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik