Poszt ITT

Gázos egyhangúság Iborvalahol

Az ország legkisebb települése egyhangúan a rezsicsökkentés mellett áll – írja az MTI a Fidesz Sajtóirodájára hivatkozva. Az AlMa újra kukacoskodik.

„A tizenhárom fős Iborfalva egyhangúan kiáll a rezsicsökkentés mellett. A Zala megyei apró falu minden lakója aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet. A legfiatalabb aláíró 34, a legidősebb 83 éves. Az ország legkisebb településének lakói a falujukhoz ragaszkodó, szorgalmas, többségében gazdálkodásból élő emberek, akiknek nagy segítséget jelent a rezsicsökkentés. Iborfalva lakói a Fidesz önkénteseinek elmondták, az áram árának csökkentése eddig a legnagyobb segítség és a szemétszállítás díjának csökkentését is nagyon várják. Az iborfalvaiak ugyan fával fűtenek, de tudják, hogy a gáz árának csökkentése, ha az ő kis zsákfalujukban nem is, de az ország jó részében nagyon számít a családoknak. A Fidesz öt hete folytatja az aláírásgyűjtést a rezsicsökkentés védelmében, amelyhez már több mint egymillióan csatlakoztak” – áll a közleményben.

Az Alternatív Magyarországért ennek kapcsán újra felemelte szavát a magyar nyelv védelmében. Arra emlékeztetett, hogy az „egyhangúan” azt jelenti: monoton módon. Az iborfalvaiak vélhetően „egyhangúlag” mondtak igent a rezsicsökkentésre, hacsak nem fásultak bele saját létük bizonygatásába, hiszen közben a Képviselő Funky már arról ír, hogy ez a település nincs is. Iborfia persze van, ott 2010-ben összesen kilenc választó volt, és az internet szerint a létszám azóta sem változott,, de az AlMa ezúttal nem akar belemenni a számmisztikába.

Inkább megerősíti korábbi véleményét, amely szerint magyartanárokkal kellene elárasztani a közéletet, ezért leendő kommunikációs központjába igazi írástudók jelentkezését várja. Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint szakértői véleményét rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik