Belföld

Nem létező falut talált a Fidesz

Iborfalván örülnek a gázárcsökkentésnek - jött a gyözelmi jelentés pénteken. A baj csak az, hogy ilyen település nem létezik. Illetve van még más is...

Diadalittas közleményt tett közzé a Fidesz pénteken reggel, miszerint nagy az öröm: a tizenhárom fős Iborfalva is egyhangúan (sic!) kiállt a kormány rezsicsökkentése mellett. A Zala megyei faluról egyébként annyit érdemes tudni, hogy 13 fős, és valamennyi lakosa fával fűt – olvasható a nagyobbik kormánypárt pénteki közleményében.

Az ország legkisebb települése egyhangúan a rezsicsökkentés mellett áll

„A tizenhárom fős Iborfalva egyhangúan kiáll a rezsicsökkentés mellett. A Zala megyei apró falu minden lakója aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet. A legfiatalabb aláíró 34, a legidősebb 83 éves. Az ország legkisebb településének lakói a falujukhoz ragaszkodó, szorgalmas, többségében gazdálkodásból élő emberek, akiknek nagy segítséget jelent a rezsicsökkentés. Iborfalva lakói a Fidesz önkénteseinek elmondták, az áram árának csökkentése eddig a legnagyobb segítség és a szemétszállítás díjának csökkentését is nagyon várják. Az iborfalvaiak ugyan fával fűtenek, de tudják, hogy a gáz árának csökkentése, ha az ő kis zsákfalujukban nem is, de az ország jó részében nagyon számít a családoknak. A Fidesz öt hete folytatja az aláírásgyűjtést a rezsicsökkentés védelmében, amelyhez már több mint egymillióan csatlakoztak”.


Varga György fotóriportjáért kattintson a képre!

A győzelmi jelentés legérdekesebb szépséghibája azonban mégsem ez, hanem, hogy – mint arra a képviselőfunky.blog.hu felhívta a figyelmet – Iborfalva nevű magyar település nem létezik. Az ország jelenlegi legkisebb községe valóban Zala megyében található, ám a neve nem Iborfalva, hanem Iborfia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik