Poszt ITT

AlMa a politikai alvilágról

A kormányfőhöz hasonlóan az Alternatív Magyarországért (AlMa) is erkölcsi kérdésként tekint a Portik–Laborc-ügyre.

A miniszterelnökhöz hasonlóan az AlMa is követi a nemzetbiztonsági bizottság munkáját a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóin elhangzottak nyilvánosságra kerülése nyomán kirobbant ügyben. Orbán Viktor arra a kérdésre, mi a véleménye az eddig nyilvánosságra került információkról, azt válaszolta: „Én ezt nem politikai kérdésnek tekintem, hanem erkölcsi kérdésnek. Csak azt tudom mondani: de hát kérem, micsoda dolog ez?”

Az AlMa ezen kívül néhány dologra még kíváncsi lenne, ezért az alábbi kérdésekre is választ várna:

Ki hallgatta le a Laborc–Portik-találkozót?

Miért lehetett kedvezőbb az MSZP választási győzelme Portik Tamásnak, a leszámolásos bűncselekmények megrendelésével gyanúsított egykori olajvállalkozónak?

Véletlen-e az utalás arra, hogy a robbantások a ’98-as választások után – Pintér Sándor első belügyminisztersége idején – hirtelen megszűntek?

Miért érezhette magát Portik biztonságban a baloldali kormány idején, miért gondolta, hogy a „jobboldali rendőrség” a céltáblájára tűzi?

Miért gondolta, hogy a konzervatív Fidesz–KDNP pártszövetség politikusait elcsábíthatja kuplerájaival?

Mi lett azokkal a fideszes politikusok elleni lejárató kampányokkal, amelyeket Laborc Sándor megrendelt Portik Tamástól?

Életszerű-e, hogy az NBH főigazgatója egy ilyen hangfelvételt nem tüntet el már a Fidesz győzelmének másnapján?

Véletlen-e, hogy annak idején éppen Laborc Sándor feljelentése alapján tartottak házkutatást annál a magáncégnél, amely a köznyelvben titkosszolgálatinak nevezett módszerekkel adatokat gyűjtött politikusokról, hogy átalakítsa egy ellenzéki párt belső erőviszonyait?

Véletlen-e, hogy az UD-ügy 2008 szeptemberében, néhány hónappal a Portik–Laborc-találkozó után robbant?

Véletlen-e, hogy a Giró-Szász András (jelenlegi kormányszóvivő) bizalmát élvező Almássy Kornél próbálta elhódítani az MDF-elnöki pozíciót Dávid Ibolyától?

Véletlen-e, hogy nem a megfigyelők, hanem a megfigyeltek kerültek a vádlottak padjára, amiért nem titkolták el a „szóban forgó hangfelvételek leiratait”?

Véletlen-e, hogy Bakondi György ügyvéd (az UD Zrt. jogi képviselője) ma már az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója?

Véletlen-e, hogy Horváth József, az UD Zrt. korábbi vezetője a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatok főigazgató-helyettese?

Véletlen-e, hogy miközben Portik korrupt rendőröket, ügyészeket, politikusokat akart leleplezni, ezekről egy szó sincs?

Véletlen-e, hogy nem indultak fideszes politikusok ellen büntetőeljárások?

Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint szakértői véleményét rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik