Poszt ITT

Egy ügyű kormány együgyű ellenzéke

rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)
rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)

A Fidesz csak a rezsicsökkentésben meg az ellenzékében bízhat – állítja az Alternatív Magyarországért (AlMa).

Az elmúlt hétvégén teljesen világossá vált, hogy fel kell forgatni a politikai rendszert, de nem jobb- vagy baloldalra, mert Magyarországról mára eltűntek a klasszikus értelemben vett politikai értékrendek: orbánisták küzdenek antiorbánistákkal, akik mindannyian azokra a bizonytalanokra hajtanak, akiket – még kormányon – ők maguk bizonytalanítottak el – emlékeztetett az AlMa.

Az alakuló mozgalom úgy véli: a „bizonytalanok” nemcsak Orbán Viktorból, hanem az MSZP-ből, illetve Bajnai Gordonból és Bokros Lajosból is kiábrándultak, őket ugyanis immár a magyar politika taszítja. Minden pártról rossz a véleményük, ezért – az AlMa szerint – megnyerésükre egyik pártnak sincs komoly esélye.

Az Alternatív Magyarországért szerint „az elmúlt húsz évben mindig volt valamilyen válság, amit a hatalmon lévők mindig „one-issue (egy ügyű) módon csomagoltak a magyaroknak: megszorításként, újjászervezésként, miközben az adott kormány csak a számokat látta, mögöttük az embereket soha”. Így tűntek el a magyarok a nagy „hazafizás” és „hazaárulózás” között.

Az AlMa elismeri: éppen az emberek miatt a rezsicsökkentés telitalálat egy évvel a választás előtt, de ennél sokkal nagyobb esélyt ad a Fidesznek saját együgyű ellenzéke, amelyet saját harcai kötnek le. Így a rezsi egyelőre csodafegyver lehet az ellenfél hiánya miatt.

Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint szakértői véleményét továbbra is rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik