Poszt ITT

Nemzeti Szinglimentő Szolgálat kellene

Az ormánytól a kormányig. A kabinetnek ki kell terjesztenie az állami társkeresést!

Sokan bírálták a kabinetet, amiért beszáll a fiatalok társkeresésébe, pedig évek óta a Fidesz-KDNP pártszövetség az első, amely komolyan veszi a szingliség okozta társadalmi problémát. Tíz év – főleg szocialista regnálás – alatt drámaian, csaknem harmadával nőtt az egyszemélyes háztartásokban élők száma. 1,317 millió ember él egyedül, pedig a kutatások azt igazolják, a családban élő nők több gyereket szülnek.

A kormány által kitalált Tánckereső, párkereső mozgalom éppen ezért kevés és valóban elhibázott. Az immár senkinek nem lehet ugyanis kérdés, hogy az állam sokkal jobban meg tudná támogatni a társkeresést is. Kétharmad kisebbet tévedhet, mint egy egész, ezért itt nem is lenne szabad megállni. Mindenki szingliként kezdi, ezért a mozgalom nem korlátozódhat csak az egyetemistákra, főiskolásokra.


Semjén és New York

Tele az ország fiatal és független emberekkel, akik tehetségesek, műveltek, okosak és még szépek is, ám valamiért mégis egyedül élnek, noha szinglilétük inkább kényszerűség. A fiatalokat arra szocializálta eddig a társadalom, hogy életük minden területén – így a boldogság elérésében is – önellátóak legyenek. Ennek véget kell vetni!

A komoly, társas kapcsolatokat nem szabad függőségnek, a gyengeség jelének tekinteni. A kormánynak olyan kényszerhelyzetet kell teremtenie, hogy egy önálló nőnek létszükséglete legyen a férfi. És fordítva. Ha nem, akkor nem hajlik majd a kompromisszumra, még válogatni kezd, és egyedül marad.

Minél fiatalabb korban kell kezdeni és igenis központosítva. Csak szigorúan szabályozott rendben szabad összehozni párokat, kizárva – amennyire csak lehet – az esetlegességet. Szükség lenne egy Nemzeti Szinglimentő Szolgálatra, amely komoly adatbázis alapján választaná ki, kinek ki kell. A kabinet – német mintára – tegyen le egy vállaltan izzadtságszagú kezdeményezést az asztalra.

A Nemzeti Szinglimentő Szolgálat az egész országban gyűjtse be – már a párválasztás előtt – a fiatalok mosatlan ruháit. Így kizárható minden véletlenszerűség, hiszen tudományosan igazolt tény, mennyire fontos egy kapcsolatban a test természetes illatanyaga. A szolgálat egyrészt enyhítené a 25 százalékos ifjúsági munkanélküliséget, amely valóban súlyos akadálya a fiatalok családalapítási kedvének, másrészt érdemben segítené a középosztálybeli fiatalok egymásra találását, akiknél a kormány szerint jelenleg az egyik legnagyobb szegénységi kockázat a gyermekvállalás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik