Poszt ITT

AlMa: a szegénység pártsemleges

Több millió magyar nem tévedhet, amikor úgy érzi, rosszul él – tudatta az Alternatív Magyarországért.

A szegénység mérésével foglalkozó európai statisztikák is igazolják, hogy Magyarországon valóban tömegek nélkülöznek, hiú ábránd maradt, hogy ez visszaszorul az uniós csatlakozás után – emlékeztetett állásfoglalásában az AlMa.

A tömeges lecsúszás nemcsak emberileg, hanem közgazdaságilag is sokkoló, a szegények aránya erősen függ a foglalkoztatástól, márpedig – mint korábbi állásfoglalásában az alakuló párt jelezte – a magyar munkanélküliség nem indokolható magas magyarországi bérekkel. A súlyosan nélkülözők aránya ugyanakkor nehezen csökkenthető akkor, amikor a gazdaság szereplői bizalmatlanok, a béremelés ára gyakran az elbocsátás – tudatta lapunkkal a formálódó tömörülés.


Fotó: Neményi Márton

Ma gyakorlatilag 4 millió ember él a jövedelmi létminimum alatt, ha valaki minimálbért keres, még a létminimumot jelentő összeget sem kapja kézhez. 1, 2 millió magyarnak a létfeltételei sem adottak, nem futja étkezésre, lakhatásra, fűtésre. Az AlMa szerint jelenleg olyanok döntenek a szociálpolitikáról, akik nem tudják, mit tesz az ember éhes gyomorral. Komikus, hogy olyan politikusok beszélnek hajléktalanságról, gyermekszegénységről, akiknek a jövedelme töredéke több család tisztes megélhetését fedezné – emelte ki az Alternatív Magyarországért.

A legnehezebb helyzetben az alacsony képzettségűek és a képzetlenek vannak. Ha tényleg cél a foglalkoztatottság növelése, akkor azt az emberek képzési szintjének emelésével és egészségügyi állapotának javításával érhető el – tudatta az AlMa, amely szerint egyelőre teljesen megalapozatlan Orbán Viktor optimizmusa, Magyarország egyelőre – a kormány propagandájával ellentétben – nem jobban, hanem rosszabbul teljesít.

Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint szakértői véleményét rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik