Otthon

Rend a lelke mindennek (x)

Előkerültek már a télikabátok a felső polcról és háttérbe vonultak a nyári szettek teljesen? Vagy a szokásos őszi káosz mélyéről próbálsz te is kikecmeregni, amikor a nyári és téli ruhák egyszerre próbálnak elférni a gardróbban, a cipők pedig vegyes érzelmekkel köszöntik egymást az előszobában, mert nem értik, miért találkoznak egyáltalán?

Előkerültek már a télikabátok a felső polcról és háttérbe vonultak a nyári és őszi szettek teljesen? Vagy a szokásos őszi káosz mélyéről próbálsz te is kikecmeregni, amikor a nyári és téli ruhák egyszerre próbálnak elférni a gardróbban, a cipők pedig vegyes érzelmekkel köszöntik egymást az előszobában, mert nem értik, miért találkoznak egyáltalán?

Amint rendet teszünk az otthonunkban, a közvetlen környezetünkben, azonnal felértékelődik a „Rend a lelke mindennek” közmondás. Ugyanis ha nincs halomban a még előttünk álló teendőket sugalló iratok halmaza, ha nem úszik a lakás – ahogy mondani szoktuk – vagy nincsenek ömlesztve a fiókokban a cuccaink, akkor nem emlékeztet minket minden arra, hogy még ezt is meg kell csinálni, még azt is el kell pakolni, még amazt is ki kell válogatni, és eltűnik a feladatokon való kattogás, csökken az ebből fakadó stressz érzése. Mit kaphatunk egy nagyszabású rendrakástól? Hétköznapi nyugalmat a lelkünkbe és varázslatos tereket az otthonunkba!

Kezdd el máris a rendrakást! Menj végig minden egyes helyiségen az otthonodban, és oszd kategóriákra a tárgyakat, mint például cipők, kabátok, ruhák, fehérneműk, törölközők, ágyneműk, könyvek, lemezek, iratok, konyhai eszközök, stb. A kategóriákat akár tovább is oszthatod, és ez alapján már meg tudod tervezni, hogy körülbelül minek mennyi hely kell, és hova tudod a legoptimálisabb helykihasználással eltenni. Bátran el lehet rugaszkodni a megszokottól, és át lehet tenni például néhány ritkán használt edényt a konyhából a nappaliba. A rendszerezéshez ajánlunk pár hasznos, szerkesztőségi körökben kipróbált darabot az Alinda oldaláról.

Ha a rendrakást az előszobában kezded, akkor a lábbeliket legjobb, ha úgy pakolod, hogy a leggyakrabban használt hétköznapi cipőket egy könnyen elérhető polcra, a ritkábban használt, ünnepi darabokat egy felsőbb részre, az időjárás miatt éppen nem használt papucsokat, szandálokat egy kevésbé szem előtt lévő helyre teszed. A cipőtisztító eszközöket, pótfűzőket és egyéb kellékeket a legjobb dobozokba tenni. Ha nincs még cipősszekrényed, vagy örökké kevés a hely, akkor ez a 10 soros cipőtároló megoldja minden előszobai gondod, ugyanis pikk-pakk össze tudja bárki szerelni, könnyű, mégis stabil és akár 30 pár cipő is elfér rajta. Kell ennél több?

                             

A kabátok tárolása is komoly logisztikai feladatot igényel, főleg, amikor ki kell cserélni a téli és nyári darabokat a gardrób legfelső polca és az előszobai akasztó között. Az aktuálisan nem használt szezonális ruhákat érdemes vákuumos tárolózsákba tenni, mert egyrészt 75%-kal kisebb méretűre lehet csökkenteni azok helyfoglalását, másrészt megvédi őket a rovaroktól, a nedvességtől, a portól és az esetleges bepenészesedéstől is. Ugye, milyen kiborító tavasszal belefutni az ősszel „eltett” poloskákba? A 12 darabos vákuumos tárolózsák szettbe a ruhákon kívül vékonyabb ágyneműk, szintén időszakosan használt pokrócok és egyéb textíliák is eltehetőek.

                                     

Amikor a gardróbot rendszerezzük, akkor a legtöbbször az apró darabok csoportosítása a legnehezebb. Ebben tudnak nagyszerűen segíteni a 4 részes tárolódoboz szett részei. Mind különböző méretű dobozok más-más beosztással, ami azért nagyon trükkös, mert szinte bármilyen kisebb ruhadarabot beletehetünk a zokniktól a kendőkön át a melltartókig. Van, aki az egyik részében az ékszereit tartja szín szerint rendezve, van, aki télen a kesztyűit, nyáron a fürdőruháit teszi egy arra leginkább alkalmas formába. Mindegyik doboz fiókban és szekrénypolcon is jól elhelyezhető, és mennyivel egyszerűbb a téli apróságokat csak leemelni az egyik dobozzal a felső polcról, és feltenni a helyére a nyári holmik dobozát.

                      

Ha a bugyik és alsónadrágok tárolására kipróbálod a 24 rekeszes fehérnemű-tároló dobozt, akkor rögtön rájössz, hogy ebbe is lehet akár kendőt, nyakkendőt is pakolni. Mi több, ennek a rendszerező gyöngyszemnek a felső része még cipzározható is, így ha nem a fiókodba tennéd, hanem például az ágy alá, akkor sem porosodik a tartalma. El tudod képzelni, hogy ebbe tedd el a karácsonyi díszeidet is? Engedd szabadon a fantáziád, és alakítsd át az élettered úgy, ahogy számodra a legjobb, hogy még minőségibb életet élhess! Költöztesd a nyugalmat a káosz helyére!

                                     

Még több tároló és rendező ötletért nézd meg az Alinda oldalát, mert nem csak az otthonodat, de az irodádat, a vállalkozásodat, az autód csomagtartóját, a kerti műhelyedet is rendbe tudod tenni az ott található leleményes tárolókkal, okos rendezőkkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik